Wednesday, June 02, 2010

 

RELLEU D'UN ALCALDE- art. Regió 7

RELLEU D’UN ALCALDE
En uns moments en que la política està fortament qüestionada, criticada i desprestigiada per persones sense escrúpols i sense ideologia , demano una mirada i una reflexió sobre l’acte que es produirà aquest dissabte dia 5 a l’ajuntament de Navarcles. El relleu d’un alcalde. Un dels nostres, en aquest cas del Partit Socialista, però cosa semblant podria dir de tants altres , d’altres partits.
L’Albert Brunet, més conegut per ciutadans i amics per “Calderí”, renunciarà al càrrec d’alcalde i donarà pas a un nou alcalde, en la persona de Llorenç Ferrer. Tant un com l’altre, son exemples de polítics planers, honestos, treballadors, i entregats a la digne feina de millorar les condicions del seu poble. Res més, ni res menys. El resultat el poden veure els veïns de Navarcles al llarg i ample del terme municipal.
El fins ara alcalde, amb 70 anys , ha dedicat 19 anys de la seva vida a l’ajuntament, 11 dels quals com alcalde. Un càrrec que ni li ha pujat al cap, ni li ha canviat en res la vida quotidiana sinó és per anul•lar el temps lliure i part de la feina habitual , per destinar-la al poble que estima. Ha encapçalat un equip de govern ampli i plural, tirant endavant uns projectes plens d’ambició i sentit comú, propi d’un pagès de tota la vida, remenant plantes i flors.
I serà rellevat per una persona més jove, de professió molt diferent, autor de nombrosos articles, llibres i publicacions, però igual de planera, treballadora i honesta. La roda continuarà donant voltes, canviant les persones, però mantenint els mateixos ideals.
En uns moments com els que estem passant, no hem de creure en una generalització de la corrupció i les males pràctiques dels càrrecs polítics. Som polítics, la immensa majoria de persones i no solament els que tenim càrrecs institucionals o de partit. Participar en eleccions, votar, opinar, etc, formen part de l’activitat política, i a tot arreu hi ha persones que vulneren la confiança donada i destrossen la imatge de multitud de càrrecs que compleixen fidelment amb la feina encomanada.
Ho he dit en diverses ocasions, i ho comentem en les reunions institucionals. No hi ha res més descoratjador que veure casos de comportaments indignes, en els mitjans de comunicació, per part de càrrecs que han traït la confiança dipositada. I malament si son d’altres partits, i molt pitjor si son del propi.
Hi ha mecanismes de control intern i extern, i no sempre han funcionat degudament, però no és menys cert que poc a poc van apareixent i van sent castigats. I s’han anat millorant els sistemes de control. Amb tot, mai es podrà evitar que alguns trenquin el que ha de ser norma de comportament obligat.
Però, tornem a Navarcles, i agafem com a model l’alcalde actual, el proper, o tants altres alcaldes i regidors que desenvolupen la seva feina, amb total honestedat i dedicació als ideals que els han portat a la política i que no son cap altres que la millora del seu poble, en particular i de la societat, en general.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?