Sunday, June 06, 2010

 

INCENDI EN UNA CASA DEL PONT DE LA SORRA

GREU INCIDENT EN EL NUCLI DEL PONT DE LA SORRA
Ahir , dissabte dia 5 al voltant de les 7 de la tarda, es va iniciar un incendi a l’interior d’una de les cases del nucli del Pont de la Sorra. Concretament a la casa situada al final del camí d’accés.
Aquesta casa és propietat d’un matrimoni de Barcelona que puja de tant en tant, i tenien la intenció de fer-hi obres per acabar d’adequar-la i modernitzar alguna de les seves instal•lacions.
Pel que sembla, algun grup de joves , hi havia entrat en diverses ocasions i ahir , per causes desconegudes, s’hi va calar foc. De forma immediata es va mobilitzar l’ADF de Borredà, i varen actuar dos membres de la brigada d’obres i un voluntari que els va acompanyar, mentres arribaven els Bombers.
Al final, gràcies a la rapidesa en la actuació de l’equip del poble, es va poder apagar el foc, i tot seguit els Bombers el varen poder rematar.
Els Mossos d’Esquadra es varen sumar a l’operatiu i tot seguit hi va arribar el segon tinent d’alcalde, Antonio Velasco, i minuts després, l’alcalde, Joan Roma.
L’incendi ha causat greus danys a la vivenda, deixant totalment cremat l’interior de la casa, així com tot el mobiliari existent. En el lloc dels fets, es varen trobar dos mòbils que varen ser recollits pels Mossos d’Esquadra i serviran per fer avançar ràpidament la investigació , per trobar l’autor o autors dels fets.
Demà, dilluns, l’alcalde s’entrevistarà amb el Cap dels Mossos d’Esquadra de Berga, per demanar rapidesa en la investigació i detenció dels possibles autors, per ser portats davant els tribunals.
Igualment s’informarà als propietaris de la casa, de la situació en que ha quedat, tot demanant la seva personació en el cas i exigir les responsabilitats econòmiques i penals que de l’expedient se’n pugui derivar.
Aquest és un fet especialment greu, perquè no es pot emmarcar amb una gamberrada o amb una acció infantil, sinó amb una actuació d’una greu irresponsabilitat amb final catastròfic. S’ha destruït una casa, i això ni ha estat mai habitual en el nostre poble ni es pot considerar com una simple anècdota. Els responsables d’haver entrat en una casa, sense autorització, haver-la fet servir i al final haver-la cremat, tenen davant seu una greu responsabilitat, i un futur molt complicat.
Com alcalde, els recomano a ells, i als seus pares, la contractació dels serveis d’advocats, i anar directament a la Comissaria dels Mossos d’Esquadra per comparèixer i declarar la participació activa, passiva o donar la informació de que es disposi. No fer-ho ara, implica complicar encara més la seva relació amb els fets.
Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?