Friday, June 25, 2010

 

BORREDÀ- SIGNATS CONTRACTES TELECOMUNICACIONS

BORREDÀ , SIGNATS CONTRACTES AMB IBERBANDA I VODAFONE.
La setmana passada, l’alcalde de Borredà, Joan Roma, va signar contractes amb les empreses Iberbanda i Vodafone per tal de garantir la cobertura de mòbil, en un cas, i implantar-la , en l’altre.
L’empresa Iberbanda és la que dona servei de banda ampla a bona part del municipi. Fins ara, el senyal arriba del repetidor de Serrallonga – Puidon, situat en el terme municipal d’Alpens.
Aquest repetidor fa anys que provoca problemes constants , degut a la precarietat del seu funcionament, motivat per funcionar amb gasoli. Les darreres protestes, per un nou tall de tres dies de durada, han tingut efecte, de manera que l’empresa es va comprometre a instal•lar un repetidor propi a Borredà. Es varen estudiar els millors llocs, i es va decidir col•locar una antena, al costat de les instal•lacions de Televisió per Cable, a la zona coneguda per Cal Gall.
Signat el contracte, aquesta mateixa setmana, han vingut tècnics de l’empresa per iniciar els treballs, amb la previsió de tenir-los acabats dintre de 30 dies. La instal•lació més visible serà una antena d’uns 20 metres d’alçada, la qual cosa preveu poder donar cobertura a tot el nucli urbà, així com a una part de les cases situades a la perifèria del poble.
La resta de cases, del terme municipal, continuaran depenent del repetidor d’Alpens, el qual també està previst de millorar, i connectar a la xarxa de subministrament elèctrica per no dependre d’un generador.
Aquesta nova instal•lació a la zona nord del poble, ha de donar servei de qualitat, tant per la telefonia mòbil, dels aparells de Telefònica, com a nivell d’Internet. Aquesta ha estat una de les grans reivindicacions del poble en els darrers anys.
En quan a Vodafone, fa tres setmanes es varen reprendre unes negociacions, iniciades l’any passat i que es varen interrompre durant sis mesos. Ara, signat ja el contracte, la previsió és passar a instal•lar un repetidor, a la mateixa zona que l’altre, i així poder donar cobertura en una zona similar. La previsió és que entri en funcionament dintre dels propers dos mesos.
Amb aquestes dues actuacions el poble de Borredà millorarà substancialment la cobertura de mòbil i Internet, i diversificarà les empreses operadores , alhora que rebrà unes compensacions econòmiques per la seva implantació. Dintre de dos mesos en veurem els resultats.
Joan Roma, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?