Wednesday, May 19, 2010

 

REFLEXIONS DAVANT LA CRISIS-art. web PSC

REFLEXIONS DAVANT LA CRISIS.
Portem ja molts mesos de crisis, i tot fa preveure un allargament fins finals de l’any vinent, o entrat el 2012. Hi ha molta gent que ho passa malament i d’aquí la importància de prendre acords raonables per redreçar l’economia i tornar a una certa normalitat.
No sé si la tornarem a tenir mai, la normalitat, però almenys s’ha de fer tot el possible perquè la gent tingui feina i un sou digne com per poder viure adequadament. No serà fàcil perquè sembla que el sistema trontolla per tot arreu i el que caldria fer seria canviar de sistema.
Això, dit així, sembla fàcil però les coses son més complicades del que semblen. En tot cas agrairíem gestos significatius des de tot arreu. Se n’han fet alguns, però se’n poden fer més. A nivell central, agrupar alguns ministeris, suprimir alguns organismes, simplificar estructures, etc,
A nivell autonòmic, fer una cosa semblant , en tots els departaments i entitats. Si per una cosa han de servir les noves tecnologies ha de ser per estalviar passos, simplificar tramitacions i aprimar plantilles.
El mateix podem dir dels grans ajuntaments, tot i ser l’administració més ben gestionada del país.
I s’han d’atacar les principals bosses de frau. Si una cosa apreciaria tothom és veure com van caient negocis poc transparents i amb un elevat grau de frau. Aquesta ha de ser una lluita intensa i sense descans.
I no malbaratar recursos. A partir d’ara la austeritat ha de presidir totes les accions de govern , en qualsevol lloc i qualsevol moment. Es primordial des de les altes instàncies donar exemple a la ciutadania.
Crec que el Govern de la Generalitat està avançant pel bon camí. Però, ha d’anar més lluny en alguns temes que no s’han explicat prou bé, com son els de la lentitud en les inversions en energies alternatives, o la falta d’aplicació de mesures més rigoroses per les grans fortunes, o la desburocratització de totes les administracions, etc.
En moments de crisis, la gent ha de veure que es prenen decisions molt valentes i agosarades. Es el moment d’apostar per propostes innovadores, per trencar mals hàbits, i per millorar la organització.
De tot plegat, hem vist una mica, però menys del que convindria. Aquesta segona tongada de mesures ha de servir precisament per fer pedagogia , no per retocar quatre coses. Les causes son més profundes i necessiten remeis més contundents. Es hora d’aplicar-los.
Joan Roma, President Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?