Thursday, May 06, 2010

 

BORREDÀ EN UN PLA PILOT DE LA DIPUTACIÓ

BORREDÀ ENTRE ELS 19 MUNICIPIS – PILOT, EN ADMINISTRACIÓ ELECTRÒNICA.
Aquest dimecres al matí es va presentar a la seu central de la Diputació de Barcelona, el pla – pilot per adaptar els ajuntaments a la gestió electrònica. La Diputació conscient del gran repte i les grans dificultats que representa aquesta disposició legislativa, ha format un equip de professionals que posaran en marxa els mecanismes, programes, i accions destinades a garantir l’entrada dels ajuntaments a l’era electrònica en tots els àmbits, i amb total i complerta seguretat i viabilitat.
Per posar en marxa el Pla – Pilot, s’han elegit 19 ajuntaments de menys de 20.000 habitants a nivell de província de Barcelona. Entre aquests 19 ajuntaments, hi figura Borredà, en tant que petit municipi. L’únic de la comarca del Berguedà. Aquest és un gran repte pel nostre ajuntament i ens posarem a la feina tant bon punt tinguem l’equip a la nostra disposició, cosa que passarà en pocs dies.
En primer lloc, l’equip estudiarà l’estructura actual de la gestió municipal, i les eines per iniciar la nova etapa. I tot seguit, es posaran en marxa els mecanismes per aconseguir la total informatització de tota la gestió, en tots els àmbits i tots els sectors, i la creació de l’arxiu corresponent.
L’ajuntament disposa de 3 ordinadors, i unes bones instal•lacions municipals, tant a nivell administratiu com d’arxiu. I l’equip administratiu està format per una tècnica administrativa en funcions de secretària – interventora, a temps parcial, una assessora administrativa a la qual s’ha ampliat l’horari de treball, i la gestió comptable a càrrec de l’empresa municipal de La Pobla de Lillet.
Aquest petit equip, serà degudament format per la Diputació de Barcelona, per aconseguir adaptar-se a les noves obligacions i dur a terme les gestions , segons els nous paràmetres.
Els resultats d’aquesta experiència – pilot en els 19 municipis, permetrà traslladar-los a la resta de municipis de la província de Barcelona, i de fet a tot Catalunya. Es, doncs, un gran honor que Borredà hagi estat elegit per aquest repte.
Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?