Friday, April 09, 2010

 

BORREDÀ I LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES

BORREDÀ I LES BARRERES ARQUITECTÒNIQUES.
Avui , en l’apartat de cartes al director de El Periódico, apareixia una foto amb un petit text , d’un habitual a les cartes ,que ens ha donat la gran oportunitat d’explicar el que hem fet en el poble en els darrers 15 anys.
Dintre pocs dies sortirà la meva rèplica en la qual explicarem el gran nombre d’actuacions que hem dut a terme per suprimir barreres arquitectòniques a Borredà, convertint-nos en un dels municipis més avançats en aquest tema.
Tothom pot comprovar la perfecta accessibilitat als principals equipaments i serveis municipals com : Centre Cívic, Consultori mèdic, Local Puigmal, Escoles, camp de futbol, vestidors piscines, vestidors camp de futbol, pista de tennis, pistes de petanca, aparcament municipal,etc.
Es més, fa uns 4 mesos que varem baixar les oficines municipals del primer pis de la Casa Consistorial, a la planta baixa, anul•lant el tram més gran d’escales. I ara queda estudiar com fer més accessible l’ajuntament, cosa difícil perquè les rampes han de tenir una pendent determinada i no hi ha prou espai per fer-la possible.
Es el mateix que passa a l’església parroquial que ja hem estudiat en diverses ocasions i que degut a l’alçada de la porta d’entrada, una rampa no és factible. S’estan estudiant alternatives diverses.
Però, és que pretendre “vendre” que l’ajuntament no ha estat sensible a la supressió de barreres arquitectòniques suposa un desconeixement total de la realitat, i a més no tenir en compte que qualsevol persona amb problemes de mobilitat, ho té tant fàcil com trucar a l’ajuntament o al jutjat de pau, i se li resol el tema des de casa seva mateix. Se li porten els papers a casa, o hi va un regidor, l’alcalde o la jutgessa de pau.
Si en un tema hem facilitat les coses ha estat en les tramitacions. I en 30 anys d’ajuntaments democràtics no hem tingut mai cap queixa , per un tema com aquest.
D’aquí la satisfacció de poder aparèixer en un diari com El Periódico per fer saber a tothom que Borredà ha fet els deures en aquest i en molts altres temes, i només cal venir al poble per comprovar-ho.
Cal saber que el pla d’accessibilitat el va redactar la Diputació de Barcelona 15 anys enrere i l’estem complint rigorosament. Des de fa anys tots els equipaments, serveis i infraestructures estan ja dissenyades per facilitar l’accés a tothom. I així continuarem sempre més. En quan a l’ajuntament, qualsevol que hi entengui una mica, ja sap com s’han de fer les rampes i si son viables o no. D’aquí la més fàcil i ràpida solució d’anar a casa del ciutadà si les condicions així ho requereixen.
Així, doncs, avui ens han donat una bona oportunitat de continuar explicant els avantatges de viure en un poble petit i especialment sensible a temes com els de la accessibilitat.
Cordialment. Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?