Wednesday, April 28, 2010

 

BERGUEDA - BARCELONA - art. Berguedà Actual

BERGUEDA – BARCELONA
Sovint les coses més obvies tenen dificultats per fer-se un lloc en la vida quotidiana i en les planificacions de les empreses i sectors comercials. Aquest és el cas del lligam entre Barcelona i la nostra comarca. O entre Barcelona i qualsevol altre part del territori català.
Fa pocs dies ens varem trobar un bon nombre de berguedans a la Fira de Barcelona en motiu de la presentació de la campanya de la Diputació i l’Ajuntament de Barcelona, en el Saló Internacional de Turisme de Catalunya, i varem poder comprovar l’encert de la Diputació de Barcelona, per mitjà del Servei de Turisme, de lligar estretament la capital a la nostra comarca o a d’altres comarques.
Ho podem veure en els anuncis que apareixen en multitud de publicacions, en els quals s’han fet composicions dobles, una procedent de Barcelona capital i l’altra procedent d’altres indrets de la província.
I és que l’atractiu de Barcelona és tant evident i tant fort que s’ha convertit en una de les ciutats més visitades del món. I no és lògic no aprofitar aquesta atracció per repartir una part dels visitants cap altres indrets del país. En aquest cas, de la província, i concretament cap a la comarca del Berguedà, entre d’altres destins.
Per ells, anar a cent o cent cinquanta quilòmetres fora de la ciutat, és un passeig d’una hora o hora i mitja, i els porta cap a paratges realment diferents, insospitats i variats. Es la nostra gran oportunitat de “vendre” la comarca a Barcelona i a tot el món. Son molts milers de visitants cada mes que fan el recorregut pels principals monuments de la capital, i desitgen tocar més natura, canviar d’aires, veure altres realitats. I aquí poden trobar tot un món divers. Altres monuments, altra natura, altra gastronomia, un altre ritme de vida.
Es plenament encertada, doncs, la proposta de la Diputació de Barcelona i del mateix Ajuntament de promocionar-nos conjuntament . D’oferir uns dies d’estada a la capital i uns altres dies a fora. I de formalitzar paquets turístics, al llarg del riu Llobregat, o de la ruta del romànic català, de la ruta dels Bons homes que ja tenim, del camí de Sant Jaume, de senderisme, de rutes BTT o a cavall, etc, etc,
En definitiva, crec que estem en el bon camí de col•laboració i participació entre diferents institucions del país. Ja era hora que hi hagués entesa entre Generalitat – Diputació – Ajuntaments, especialment amb el de Barcelona. Tots plegats podem aconseguir aquest benefici mutu d’utilitzar el nom de la capital, fruit d’un treball intens a tot el món, i d’uns Jocs Olímpics inoblidables que encara ara proporcionen bons rèdits a tots els nivells.
L’objectiu està clar, i els plans per arribar –hi , també. Ara toca fer els deures a nivell nostre com per tenir la comarca ben arreglada i ben equipada com per poder atendre una part dels visitants que mútuament puguem compartir amb Barcelona. Estem molt a prop, uns dels altres, i els beneficis d’anys d’inversió en equipaments i infraestructures han de donar bons resultats. Estem a punt de poder-ho comprovar.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?