Wednesday, April 07, 2010

 

10 ANYS.DIVERSITAT I PROXIMITAT - art. La Rella

10 ANYS – DIVERSITAT I PROXIMITAT
En primer lloc, felicito els fundadors i els actuals responsables de La Rella per haver fet aquest llarg trajecte. Conec les dificultats de trobar persones que vulguin fer-se càrrec d’una responsabilitat com és la de treure cada quinze dies una revista, plural, arrelada al territori, ben editada i gratuïta. Trobaríem molt pocs exemples en tot el territori català.
De temptatives n’hi ha hagut moltes, però d’èxits ,pocs. I és que agafar la revista, llegir-la i plegar-la, és molt fàcil, però elaborar-la, dissenyar-la i editar- la és molt més complicat. I trobar un equip pluridisciplinar que la faci possible durant tants anys, un magnífic exemple.
I és que la revista aporta diversitat i proximitat. I el que ens és proper, és important. Ho podem veure en molta gent que primer llegeix el que li toca més d’aprop, després les noticies del país, i finalment les del món. Es comprensible. Aquí en aquestes pàgines es parla de gent que tothom coneix, de coses que passen en el poble o pobles veïns, de temes que afecten o afectaran la vida de les persones del Lluçanès. En definitiva, és un element essencial per fer comarca.
Segurament no s’ha valorat prou aquest esforç fet, i fins a quin punt ha costat arribar on ha arribat. Per veure la importància , caldria imaginar-se la comarca sense La Rella. Aleshores es valoraria en el seu just terme. Millor no imaginar-ho i millor no passi mai, però convé tenir present que la continuïtat depèn de l’esforç de tothom. En primer lloc de l’equip redactor, però després dels anunciants, i per últim dels periodistes, voluntaris i col•laboradors .
I cal tenir present que estem en un país en el qual s’escriu poc. No hi ha gaire gent acostumada a transmetre opinió, per escrit. O a col•laborar en cròniques , siguin esportives, culturals o de lleure. Aleshores la feina de l’equip és més complicada perquè s’han de buscar persones que perdin la por a dir la seva en múltiples àmbits, i en un lloc on tothom es coneix , no és fàcil. La crítica, la discrepància, o la mala fe, poden donar lloc a rèpliques i contrarèpliques que no tothom s’agafa esportivament.
Però, precisament això enriqueix la revista. La fa viva, actual, pròxima, i dona peu a tenir informació i documentació de moltes coses que passen , prop nostre o més lluny i que sense la revista no serien conegudes .
En definitiva, La Rella fa viable la coneixença de tots entre tots, i ens acosta la realitat de cada dia. Per molts anys ho pugui fer, i comprometem-nos a facilitar la seva continuïtat, ara que ha arribat als 10 anys. Felicitats , i per molts anys.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?