Monday, January 18, 2010

 

QUESTIO DE LIDERATGES - art. Regió 7

QUESTIO DE LIDERATGES.
Hem entrat ja en un nou any electoral, en aquest cas, pel Parlament de Catalunya. Estem a la recta final de la vuitena legislatura i a finals de tardor, es celebraran les eleccions per conformar la composició de la cambra catalana i elegir nou Govern.
Aquests dies alcaldes, i responsables de partit estem revisant les actuacions fetes per aquest govern en el territori, i francament la gestió ha estat intensa i sobretot extensa. Sovint ens havíem queixat de l’oblit d’anteriors governs, en matèria de comunicacions, infraestructura i equipaments, o en serveis. Queda molt per fer, però l’avenç ha estat important.
I la relació Generalitat – Ajuntaments ha millorat sensiblement. Interessa, doncs, mantenir aquesta sintonia i aquestes prioritats a la vista dels bons resultats obtinguts i de la immensa feina que queda per fer.
La contesa electoral, doncs, serà dura i contundent. S’enfrontaran dos conceptes de país i de gestió. I sobretot intervindrà notablement la qüestió dels lideratges entre els dos principals candidats. Més que mai, la personalitat dels presidenciables jugarà un paper cabdal , tant rellevant com en les eleccions municipals. I és que els mitjans de comunicació han apropat la política catalana i han fet conèixer de molt a prop les característiques de cadascun d’ells.
I agradi o no, tot indica que la presidència és cosa de dos. I els dos son prou coneguts de tothom com perquè no pugui haver sorpreses sobre les seves característiques, i capacitats de gestió i lideratge.
Artur Mas ha estat ja elegit per repetir candidatura. Quan toqui, ho serà també Montilla. Mentrestant cadascú es dediqui a la seva feina, un a criticar i contradir amb paraules el que en el passat havia fet en obres, i l’altre, a governar. Son dos conceptes i maneres de governar molt diferents.
He tingut ocasió de fer el seguiment , molt d’aprop, de les dues maneres d’actuar i dirigir, i francament son diametralment oposades. Quan comenci la campanya ningú podrà dir que els programes s’assemblin o tinguin característiques comunes. Seran radicalment diferents. Una bona manera de no tenir dubtes a l’hora d’anar a votar.
I és que els lideratges no es fabriquen, es creen a base d’esforç i convicció. Ara mateix, i de forma molt generalitzada , es comprova un canvi substancial en la visió que molta gent tenia del president Montilla. Es una de les raons per creure que els resultats de la contesa electoral poden ser força diferents de les anteriors, per quan la imatge donada pel president és d’una serietat i rigorositat evidents i contundents.
Es una d’aquelles persones que se l’ha de conèixer a fons per poder-la valorar en els seus justos termes. I aquests tres anys de mandat han permès apropar-lo a gairebé tothom. Ha anat reforçant el lideratge, que molts ja li reconeixíem, pels càrrecs exercits, però l’havia de demostrar al capdavant de la Generalitat.
No ha estat un mandat fàcil, i queda encara molt per fer. Es enmig de les dificultats quan es forja un líder, i demostra la seva vàlua. Tindrem on elegir, i anirà bé recórrer a les hemeroteques per recordar accions i actuacions dutes a terme per Artur Mas, amb resultats ben decepcionants en moltes matèries i que ara han estat resoltes pel govern Montilla. Ens esperen uns mesos apassionants.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?