Thursday, January 07, 2010

 

PARTICIPAR PER PRIORITZAR

PARTICIPAR PER PRIORITZAR
En el núm. 244 de La Rella, i sota el títol “Em sento estafada pels polítics”, M. Àngels Parareda publicava un article contundent, dur i generalitzador, sobre la manera de ser i d’actuar dels polítics. Posava uns quants exemples , a nivell general, i uns altres a nivell municipal de Prats.
Van bé aquests articles perquè permeten obrir debats sobre la realitat del nostre país i dels nostres polítics. També van bé perquè atreuen l’atenció dels lectors i faciliten la reflexió i la controvèrsia.
Es nota pel to i contingut de l’article, una clara indignació per temes culturals no resolts i per la lentitud en prendre consciència de les que haurien de ser prioritats del municipi, la comarca o el país.
Deseguida ens posarem d’acord en que la cultura no té l’espai ni l’atenció que hauria de tenir en un país com el nostre. Ens omplim la boca del nostre passat històric, cultural, literari, patrimonial, etc, però estem lluny de dedicar-li els esforços de tot ordre que necessita.
I està més que estudiat i provat de que les inversions en cultura, son molt rendibles a tots els nivells. Cada vegada més la gent es mou per veure coses diferents. Per contemplar edificis originals, únics, o per anar a esdeveniments poc usuals. La cultura, en les seves diferents vessants ofereix un enorme cabal d’oportunitats. Qui ho ha impulsat, en treu profit a bastament. I no em refereixo a l’aspecte econòmic, que també, sinó a nivell cultural de la població.
També és cert que la crisis colpeja especialment l’àmbit cultural. Les principals retallades es produeixen en sectors que no tenen massa força mediàtica o electoral. I en tenim exemples en molts pobles i ciutats.
Dit això, el que demanaria és no generalitzar. Ni en quan a donar valor a la cultura, perquè som molts els polítics i no polítics que considerem la cultura com una necessitat bàsica, similar a d’altres, ni a l’hora de parlar d’estafa. Els polítics exercim unes funcions , per elecció dels ciutadans i tenim qualitats i defectes com qualsevol altre col•lectiu. I podem complir, o no, les promeses electorals en funció de les disponibilitats i ajudes d’altres administracions.
I puc assegurar que no sempre és fàcil marcar les prioritats i dur-les a terme, pel gran nombre de necessitats i carències dels municipis. Si s’expliquen bé les coses, la gent ho comprèn. Però res millor que ficar-se en política per poder decidir i prioritzar. A nivell municipal, tindrem eleccions el maig de l’any vinent. Qui cregui que ho pot fer millor que s’hi presenti i demostri amb fets el que sovint es critica de paraula. La feina política és tant indispensable i lloable com qualsevol altra. Animo a participar directament en la transformació del país, des dels ajuntaments. Es una de les vies més directes i ràpides per fer-ho. Els 30 anys de democràcia municipal ho demostren.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?