Wednesday, January 20, 2010

 

MILLORA TRANSPORT PÚBLIC- Art. Berguedà Actual

MILLORA DEL TRANSPORT PÚBLIC.
Una de les reivindicacions permanents de la comarca ha estat la del transport públic. No és fàcil tenir un transport de viatgers, universal, és a dir que aplegui tots els municipis de la comarca. Tenim 31 municipis, molts dels quals per sota dels tres-cents habitants, la qual cosa fa inviable disposar de línies regulars. D’aquí la creació del transport a la demanda, com a solució alternativa.
Pel que fa la resta de la comarca, es cobreix raonablement bé, tot i la necessitat de tapar alguns forats horaris i territorials. Esperem que en un futur no llunyà puguem veure aquestes deficiències resoltes.
Amb tot, podem constatar la millora progressiva i constant del servei, amb la integració tarifària anunciada per d’aquí a pocs mesos, i per la qual han batallat un grup de pares d’alumnes, que patien la discriminació entre les tarifes del Berguedà i les d’altres comarques que ja disposaven d’aquesta integració.
Era justa i lògica la reivindicació de tenir les mateixes condicions, i aixì ho ha entès el govern, avançant la data d’entrada en vigència de la integració tarifària. Aquí es demostra que si les queixes estan fonamentades i ben documentades poden tenir un final feliç.
Ara, s’ha posat en marxa un nou servei important. El de connectar Berga amb l’aeroport del Prat, cada dia. Relligar La Seu, Puigcerdà i Berga amb l’aeroport és una excel•lent decisió que evitarà a molta gent haver de fer canvi en el transport amb les conseqüents molèsties, pèrdues de temps i pors sobre horaris.
Les dues importants decisions esmentades permeten pensar en altres millores que poden venir en els propers mesos. La comarca ha anat guanyant en mobilitat , gràcies a les millores en la xarxa de carreteres, però ha de fer-ho també amb la millora del transport públic. Anem en la bona direcció. S’està complint el pla de transport de viatgers elaborat per la Generalitat, i no sempre estàvem acostumats al compliment de les promeses fetes.
Com abans he dit, queda encara molt per fer, però la dinàmica de millores està en marxa i hem de confiar en el seu compliment.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?