Thursday, January 07, 2010

 

CULTURA COM A RECLAM- art. Celsona

CULTURA COM A RECLAM.
Pels estudiosos dels moviments turístics , no és cap novetat constatar que la cultura fa moure cada vegada més gent i es va convertint en un dels grans reclams del futur. I quan parlem de gent, ho fem en referència a persones del propi territori i a d’altres de més lluny. Fins i tot de molt lluny.
En tenim proves ben palpables en tots els esdeveniments culturals que tenen lloc a la comarca. Ara mateix, el pessebre vivent d’Ardèvol s’ha convertit en un autèntic reclam de primera divisió, pel conjunt de la comarca. Juntament amb el de Fals, probablement son els dos més visitats i elogiats de la Catalunya Central.
I vull manifestar el meu respecte per tot un seguit d’altres pessebres vivents que tenen una qualitat molt elevada i son dignes d’elogi i desig de continuïtat.
Amb tot, i com en tot, sempre en sobresurten alguns que fan moure moltes persones i aquestes persones es converteixen en propagadors de l’esdeveniment, de cara l’any vinent. I quan aquestes persones venen a la comarca, aprofiten per veure altres coses i descobrir altres indrets.
Ben recentment m’ha passat en una nova visita a l’església d’Olius i al cementiri. M’hi he trobat gent vinguda de molt lluny , especialment per veure aquest magnífic conjunt. I és molt grat poder-lo visitar per dintre i per fora, en un esforç encomiable de facilitar les visites.
El mateix podria dir de l’església de Sant Llorenç de Morunys, i el claustre. O d’altres monuments de la comarca, on es pot parlar amb persones d’altres indrets, vinguts expressament per contemplar peces rellevants del patrimoni comarcal.
I no cal dir , Solsona, amb la catedral, museu, casc antic, etc. En definitiva, llegint fa uns dies els debats sobre el futur del turisme a la comarca, queda clar que una de les prioritats ha de ser el foment de les activitats culturals, i la rehabilitació del patrimoni artístic.
I fer-ho amb la serietat i rigorositat del pessebre vivent d’Ardèvol. Cada esdeveniment a la comarca ha de portar el segell de la feina ben feta. Com el Carnaval de Solsona que serà el proper gran reclam , o com cicles de música clàssica. Si la gent s’acostuma a venir a la comarca cada dos per tres, amb l’excusa d’algun d’aquests esdeveniments, anirem consolidant una oferta cultural, d’oci i lleure que permet reforçar les festes, i portar clientela al comerç i la hostaleria.
Per garantir-ho cal ajudar i donar suport als promotors, organitzadors i participants. Tots sabem que només amb voluntarisme no n’hi ha prou. Si es tenen clars els beneficis que porten , han de trobar les ajudes i col•laboracions indispensables per mantenir-les i promocionar-les. Es positiu per ells, per la comarca i per tots els visitants.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?