Wednesday, January 13, 2010

 

ADEU A UN BON ALCALDE

ADEU A UN BON ALCALDE.
Suposo que com tots els qui coneixíem Xavier Jounou, se’ns ha fet un nus a la gola i ens han saltat unes llàgrimes al saber la notícia de la seva mort. La vida realment és injusta, i sorprenent. Un home en la plenitud de la seva vida, intel•ligent, competent, bona persona , excel•lent ciutadà, fins el punt de posar-se al servei de la ciutat que tant estimava , perd la vida en un termini brutalment curt de temps.
Com tanta altra gent, era un dels que confiava en que la ciència podia fer front al fatal diagnòstic. No ha pogut ser. El trobarem molt a faltar. En nom propi i del partit que represento dono el més sincer condol a la família, i al partit al qual pertanyia, ERC. Ha estat un honor tenir-lo com adversari, i després com a company de viatge, en un mandat municipal que està ple d’actuacions brillants a favor dels solsonins i solsonines.
Aquesta desaparició ens ha de fer reflexionar també a tots els que ens dediquem a la política que sovint la gent recorda els seus càrrecs municipals quan aquests desapareixen. Avui, en la persona de l’alcalde Jounou, tenim un motiu de reflexió . Un exemple de que moltes persones es poden dedicar al noble ofici de la política sense deixar de ser ells mateixos.
Son majoria, els qui decideixen destinar uns anys de la seva vida als afers públics. Sense cap altra ambició que la de treballar pel poble o ciutat que els ha vist néixer i que tant estimen. Volen deixar la seva empremta en tot el que pugui significar millora de les condicions de vida dels seus ciutadans. I és molt el que es pot canviar des d’un ajuntament. Es la administració més propera a la gent, i la primera que coneix bé els problemes i que pot actuar-hi d’una manera directa i contundent. Es lògic que els més actius , entrin a l’ajuntament per transformar la societat.
Solsona, com tants altres pobles i ciutats, porta trenta anys de democràcia municipal, fins l’any 2007, sota governs de CiU, i des d’aleshores amb un govern de tres forces polítiques encapçalades per ERC, i amb l’alcalde Jounou, al capdavant. Un canvi notable, una alternativa digna i entusiasta al servei de la ciutat. En dos anys i mig s’ha treballat molt i bé. Tots esperàvem la continuïtat del projecte i de les persones. El projecte pot continuar, ha de continuar, però trobarem a faltar una peça essencial, la persona que presidia aquesta nova etapa.
Les persones, passen , els projectes queden. Les realitats es fan evidents. Els qui coneixem bé Solsona des de fa molts anys, passejarem per la ciutat i recordarem els canvis en la ciutat. I recordarem qui era alcalde en cada moment. I el record de l’alcalde Jounou , persistirà , tot i haver estat curt. Curt, però molt intens. Com a socialista, i com alcalde, ha estat un honor conèixer un digne adversari polític, company de camí en el món municipal. Que descansi en pau.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?