Monday, December 21, 2009

 

RECOMANACIONS PER NEVADES I GEL

RECOMANACIONS PER NEVADES I GEL.
Aquests dies Borredà està arribant a cotes molt baixes de temperatures. En alguns casos fins els 13 graus sota zero. Això vol dir que els serveis bàsics han de tenir una especial atenció per part de l’ajuntament, però també per part dels particulars.
El cas més delicat és el de l’aigua. En els darrers anys hem anat protegint les portelles on hi ha els comptadors, però si la temperatura és extremadament baixa, pot congelar la canonada d’entrada i deixar la vivenda sense subministrament.
Per tal d’evitar aquesta situació, recomanem deixar algun aixeta mig oberta, per tal de que l’aigua de la casa circuli. Prenent aquesta precaució evitarem la congelació del subministrament. I quan les temperatures tornin a la normalitat, podem tornar-les a tancar.
Pel que fa la TDT, suposo que tindrem un temps d’una certa inestabilitat en la imatge pels canvis que estan introduint en els diferents repetidors, i per proves que duen a terme. Que ningú pensi en quedar sense servei perquè en el cas dels usuaris de la televisió per cable municipal, tenen la garantia d’una supervisió rigorosa i constant de totes les instal•lacions. En quan als que no son usuaris, depenen de les instal•lacions generals i dels repetidors propers al nostre poble. Se suposa que la plena normalitat arribarà en poc temps.
Si tornés a nevar i la neu agafés al terra, convé que tots els propietaris procedeixin a netejar la seva vorera. La neu dels carrers ja la traurà la brigada d’obres, i posteriorment tirarà sal. En aquest cas es demana molta prudència a l’hora de conduir per dintre del poble i sobretot a les sortides, degut als desnivells existents.
Joan Roma, alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?