Thursday, November 05, 2009

 

MALGRAT TOT, HONESTOS

MALGRAT TOT, HONESTOS
Portem uns mesos francament penosos a nivell d’informacions sobre corrupció en diferents estaments institucionals. Pels qui ens dediquem a la política, res més indignant i decebedor que veure constantment en els mitjans de comunicació noticies sobre actuacions inadequades, fetes per persones sense escrúpols i traint l’esperit de servei i honestedat que ha de presidir tota activitat pública. També privada, però sobretot pública.
Desanima començar el dia, amb aquestes notícies, sobretot perquè és injusta la generalització que poc a poc es va fent de les activitats polítiques, i dels qui les exerceixen.
Massa sovint, s’escampa la idea de que “tots son iguals” , “no hi ha un pam de net”, i altres expressions similars que comporten un allunyament entre els ciutadans i els càrrecs electes, i fan planejar dubtes sobre actuacions que segueixen la més estricte legalitat.
I és que la immensa majoria dels càrrecs electes son honestos, rigorosos i entregats a una feina pública , pel bé de tots. Si en una ocupació ha d’haver-hi vocació, dedicació i rigorositat és en aquesta. I per descomptat, honestedat, per part dels politics, però també dels funcionaris .
Els càrrecs politics, son un reflexa de la societat. I no hi ha pas més corruptes en aquesta activitat que en qualsevol altre. El que succeeix és que és més cridanera, més pública ,més escandalosa i més greu perquè juga amb els interessos de tots. I el diner públic ha de tenir una especial protecció i un càstig més dur i exemplificant. Fins aquí suposo que tots estem d’acord.
El que desanima és quan es generalitza la idea de que la corrupció és molt estesa, molt fàcil de caure-hi i molt difícil de lluitar per la seva desaparició. Per desgràcia, sempre hi haurà alguns casos de persones que no faran honor al seu càrrec, però entre tots s’ha de procurar que siguin els mínims. I que siguin denunciats, i castigats contundentment.
Però, fet això, aprofito aquestes línies per llençar un missatge de respecte envers tots els que es dediquen als afers públics. Milers de persones que treuen hores del seu treball, de les hores de lleure per dedicar-les a millorar les condicions de vida dels seus conciutadans, la majoria d’ells sense cap compensació econòmica i si en tenen, d’una migradesa evident.
La imatge de prepotència d’uns pocs, no pot estendre’s cap els altres. El normal és treballar en pobles i ciutats, amb entusiasme, eficàcia i rigorositat. Una rigorositat avalada, controlada i supervisada per funcionaris, igualment honestos. I és aquest treball conjunt el que permet tirar endavant projectes vitals pels municipis.
Si repassem els trenta anys de democràcia municipal veurem com s’han dut a terme milers i milers de projectes , per tot arreu, sense cap ombra de dubte, i transformant pobles i ciutats en espais de convivència i major qualitat de vida. Aquesta és la funció dels càrrecs públics, i la traïció d’uns pocs no pot esborrar la bona feina feta per la immensa majoria. I qui cregui que pot aportar coses positives, té la oportunitat, dintre d’un any i mig ,de presentar-se a les eleccions municipals. Comprovarà la realitat.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?