Tuesday, August 04, 2009

 

VISITA D'OBRES AL BOSC MUNICIPAL

VISITA D’OBRES ALS EMPRIUS.
Aquest matí, acompanyat del tècnic de la Diputació de Barcelona, Jordi Terrades, i del cpa de la brigada municipal de Borredà, he fet una visita d’obres al bosc de l’Ajuntament: els Emprius.
Aquest bosc té 45 hectàrees i feia 32 anys que no es tallava. Les dificultats per arribar-hi i el cost de la pista forestal, juntament amb el poc diner que ara es paga per la fusta ha fet que ningú estès interessat en explotar-lo en aquests anys.
Varem fer diversos intents, 10 o 12 anys enrere per tallar-lo, però les subhastes varen quedar desertes, fins ara que gràcies als serveis de la Diputació s’ha pogut organitzar la gestió, contractació i explotació. I gràcies a una subvenció aconseguida de la Generalitat es pot fer tota aquesta feina , a un preu raonable. L’ Ajuntament aquesta vegada, no en treurà beneficis, però aconseguirà netejar el bosc , rejovenir-lo, i tenir una pista forestal en perfectes condicions per cas d’incendis i per una nova explotació d’aquí deu o quinze anys.
La visita ha permès constatar la bona feina feta per la Diputació i per la empresa contractada. Realment la pista està molt ben feta, s’ha procurat minimitzar l’impacte sobre el paisatge i quedarà un bon camí per molts anys.
Diversos petits propietaris propers al bosc municipal, han manifestat l’interés en vendre la seva part, i he demanat a la Diputació l’estudi d’aquestes finques per saber-ne la superficie exacta i la titularitat dels propietaris.
Quan ho tinguem tot aclarit l’ajuntament farà una oferta de compra a càrrec al pressupost de l’any vinent. Amb aquestes compres l’ajuntament quedaria com a propietari únic de tota la zona dels Emprius i així simplificaríem també la seva explotació futura.
Joan Roma, Alcalde de Borreda.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?