Sunday, July 12, 2009

 

NECROLÒGICA SALVADOR GALLET

A LA MEMÒRIA D’UN BON BORREDANÈS
Avui ha mort en Salvador Gallet i Boatella, a la residència d’Avinyó on s’havia traslladat des que la seva malaltia requeria atenció constant. Allà hi ha estat tot aquest temps, ben cuidat pel personal de la residència i la seva esposa, Francisca, que sempre va voler estar al seu costat.
Avui és un dia trist per Borredà, i estic convençut que com Alcalde expresso el que tots pensem: hem perdut un bon home, que durant molts anys va servir al poble des de molt diverses vessants.
Ha tingut una llarga vida, plena de treball, i amor per la família, amics i el poble que el va veure néixer i al qual ha servit durant molts anys. Primer com a Regidor, entre els anys 81 i 83 i després com a Delegat de la Gent Gran. En total 18 anys de càrrecs institucionals, però és que molts anys abans ja havia estat el promotor de festes, activitats esportives, culturals i socials.
Va ser una de les ànimes del futbol del poble , en els anys de la posguerra, després un dels grans animadors de la vida cultural, formant part del Grup de Teatre, o organitzant festes majors o festes d’altres tipus. Va ser durant anys president del Club Petanca Borredà, i destacat membre de la Associació de la Gent gran. Sempre disposat a treballar des dels llocs menys visibles , als més destacats si així ho requeria la ocasió.
Cap festa, o esdeveniment esportiu, cultural, social o de lleure no era imaginable sense la seva presència, ajut i activa participació.
Com Alcalde, avui li vull retre públic homenatge, i fer saber a tothom que hem perdut un gran ciutadà. Un bon home, i un personatge públic que mai buscava cap protagonisme, però que Borredà li deu molt. Puc assegurar que ha estat gràcies al seu treball constant que moltes festes es varen poder realitzar, i que moltes activitats esportives, i culturals varen reeixir gràcies a la seva empenta i dedicació.
No és fàcil trobar en un poble una persona tant variada, tant treballadora i tant disposada a entregar hores i més hores, a la causa comuna. La de fer possible un poble millor, amb més serveis, més bonic, i més preocupat per les persones més desvalgudes. La seva feina en el camp de la gent gran, va ser de gran rellevància i podem assegurar que Borredà es troba entre els pobles amb més dedicació a la població de més edat.
Avui hem perdut aquest gran home, però tots els recordarem durant molts, i molts anys. Es per aquest motiu que convido a tothom a assistir als funerals que tindran lloc el proper dimarts dia 14 a les 11 del matí. I qui no hi pugui venir, té ocasió de donar el pèsam a la família al tanatori de Berga, demà dilluns des de les 10 del matí fins la tarda – vespre.
L’ajuntament li retrà homenatge en els funerals del dimarts, i sortirem en Corporació aquest dia, com si acomiadéssim un regidor en actiu. Els molts anys de dedicació al poble bé mereixen un reconeixement públic solemne.
Que descansi en pau. I que tots els recordem per totes les bones coses que va fer al llarg de la seva vida.
Borredà, 12 de juliol de 2009. L’ Alcalde – President , Joan Roma i Cunill





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?