Tuesday, July 21, 2009

 

CONCERTS AL CLAUSTRE

CONCERTS AL CLAUSTRE.
Tot sovint es produeixen novetats interessants per els que estem una mica més lluny del rovell de l’ou del Lluçanès i ens en assabentem amb un cert retard. Aquest és el meu cas pel que fa la programació de concerts al claustre del monestir de Lluçà.
Feia temps que no el visitava, i em vaig emportar una grata sorpresa al comprovar de nou la bellesa i espectacularitat del conjunt. Una joia arquitectònica que ve val un viatge i la recomanació d’anar-hi a tots els amants de l’art i la cultura. Però com alcalde de Borredà, vaig poder constatar la guàrdia i custòdia de tots els utensilis de l’església de Salselles que s’exposen en un lateral, aixì com la imatge de la Mare de Deu, en una de les cantonades del claustre.
S’agraeix la conservació i preservació de tot aquest material , i l’encert de fer-lo assequible a tots els visitants.
L’altra grata sorpresa és comprovar l’existència d’un guia, entusiasta, molt ben documentat i animador cultural del propi monestir i de les activitats que s’hi duen a terme. Això ja ens apropa al que és ben habitual en molts dels monuments ,en altres països europeus. Compaginar l’arquitectura, amb la música, és un encert i justifica clarament les inversions públiques en edificis privats , però oberts a activitats per a tothom.
Em queda tornar a visitar el monestir, pausadament i gaudir de les detallades explicacions del guia – animador cultural. I poder anar a alguns dels concerts que s’hi programen. Son ben diversos i variats, i en un marc incomparable. Animo els lectors a fer la prova, i recolzar la seva continuïtat amb una presència activa i habitual.
I és que poc a poc, es va ampliant el nombre de monuments visitables i amb guia. A la comarca del Berguedà en tenim prop d’una desena, de moment amb finançament de la Diputació de Barcelona, però esperem que la Generalitat copii la fórmula i destini els fons necessaris.
No té cap lògica que invertim diners, de tots, per salvar monuments i després quedin tancats i barrats. A més, invertir en cultura, multiplica les visites turístiques de dintre i fora del país. Cada vegada més la gent busca rutes culturals, barrejades amb les gastronòmiques i paisatgístiques. Aquí tenim un enorme poder de convocatòria i el que hem de fer és potenciar-lo.
D’aquí que tornant a Lluçà, feliciti la iniciativa de compaginar les visites al monument amb la organització de concerts en el recinte. I si ja es fa en alguns altres llocs, la seva periodicitat és molt reduïda, en comparació amb la programació del Claustre. Ara bé, i com en tot, la millor manera de recolzar una iniciativa és participant-hi. Esperem que siguin molts els que aprofitin aquests esdeveniments.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?