Wednesday, July 08, 2009

 

BORREDÀ DE NOU EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

BORREDÀ DE NOU EN ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.
El fort temporal del dilluns va donar peu a una de les mobilitzacions més importants viscudes en el poble en els darrers 30 anys. La tempesta de pluja i pedra caiguda a mitja tarda del dilluns va motivar que els campaments de tendes situats en el terme municipal quedessin totalment desmantellats.
En poc més de dues hores es varen superar totes les previsions d’aigua i pedra, a més de llampecs i trons. Un autèntic diluvi. I tot seguit el que passa en temps d’estiu en que hi ha diversos agrupaments, acampats a la zona de La Ribera o a prop de Puigcercós. Varen demanar ajuda a l’ajuntament i a la vista de la situació vaig decretar una situació d’emergència i vaig mobilitzar l’equip de govern i la brigada d’obres per fer-hi front.
En dues hores varem poder traslladar i allotjar prop de 250 nens i nenes, amb els monitors corresponents.
Varem habilitat les escoles per un dels grups , en aquest cas de Rubí, amb 62 components. A la guarderia del carrer Manresa hi varem encabir-hi 31 membres d’un grup d’esplai de l’Hospitalet. I en el Centre Cívic hi varem col•locar 63 membres d’un agrupament de Sant Just Desvern. Finalment a la casa de Puigcercós hi varen anar a parar 50 components d’un campament que es trobava a 1 km de la casa.
Tots xops, i amb bona part del menjar desaparegut per l’aiguat, varem haver d’organitzar l’entrega d’entrepans a un dels grups, i a un altre, proporcionar pa per poder acompanyar amb altres productes que sí havien pogut salvar.
I si una part del dispositiu es va portar des de l’ajuntament, al cap de pocs minuts em vaig desplaçar a La Ribera per comprovar sobre el terreny la situació dels campaments. Allà ja em vaig trobar amb un dispositiu impressionant de mitjans , mobilitzats per la Generalitat. Concretament hi havia 3 ambulàncies del SEM, 4 vehicles de protecció civil, 4 més dels Mossos d’Esquadra i 3 dels bombers. En resum, tot un exèrcit preparat per intervenir i resoldre la situació.
Vaig decidir que tots els nens i nenes havien de ser traslladats cap edificis municipals, perquè no podien quedar-se en el campament ni en l’edifici annex a la casa de La Ribera. A la nit fa fred i podia haver-hi una nova turmenta. Per tant , la millor solució era la d’organitzar un trasllat massiu de tots els campaments, situant-los en els edificis abans esmentats. El trasllat es va fer d’una manera ràpida i efectiva, i a la nit es varen quedar dos vehicles de protecció civil com a mesura de confiança i vigilància.
I així varem passar la tarda- nit del dilluns. El dimarts al matí em varen trucar els alcaldes de les poblacions afectades per agrair la feina feta, i els agrupaments també varen felicitar-nos pel desplegament i la organització demostrada, així com les ajudes en material i menjar que els varem proporcionar.
En fi, un any més el poble de Borredà ha demostrat la bona organització i eficàcia a l’hora de resoldre temes tant urgents com el del dilluns. Tots els nens i nenes afectats de ben segur guardaran un bon record del nostre poble i de ben segur tornaran .
En nom propi i de l’ajuntament vull agrair i felicitar les persones que varen intervenir en aquesta mobilització. Ja ho vaig fer personalment a tots els cossos implicats de la Generalitat i ara ho faig a la gent del poble i molt especialment a l’equip de govern i a la brigada d’obres. Es en moments com aquests quan es demostra si un ajuntament està preparat i si sap resoldre les situacions de crisis, d’una manera àgil i eficaç. Crec sincerament que així va ser i que les felicitacions que he rebut son justes. Ningú va prendre mal i ningú va haver de patir més que uns enrenous. Felicitem-nos-en.
Joan Roma, alcalde de Borredà





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?