Wednesday, June 10, 2009

 

RELACIÓ PROPERA O LLUNYANA

RELACIÓ PROPERA O LLUNYANA.
Des de sempre hem dit que per poder governar bé s’han de seguir els temes d’aprop i conèixer la gent i les circumstàncies. També sempre els socialistes hem defensat el principi de subsidiarietat, de manera que l’administració més propera s’ocupi dels temes més bàsics i elementals, i deixi per les altres administracions temes més generals i globals.
Estem lluny d’arribar al punt desitjat o esperat. Ara mateix, veiem un altre conflicte entre la Generalitat i el territori, pel tema dels purins. No fa pas gaire, en aquestes mateixes pàgines exposava les queixes per l’excés de fauna salvatge que competeix amb els pagesos i ramaders, sense trobar la comprensió i col•laboració de la Generalitat.
Tornant al tema d’avui, el dels purins, fins ara no sabíem ni se’ns havia explicat de que el Solsonès tingués un excés de nitrats com per prendre un acord tant radical com és el de reduir dràsticament el seu ús.
Es lògic que la gent estigui preocupada, alhora que emprenyada. I és que plou sobre mullat. Estem contemplant un excés de legislació mediambiental que paralitza , entorpeix o encareix tot el relacionat amb la agricultura i la ramaderia, però també d’altres sectors propers o relacionats, sigui turisme rural, activitats artesanals, etc,
Aquesta proliferació de decisions de “despatx” de Barcelona, motiva un progressiu allunyament dels ciutadans del seu govern. Cada vegada més, es veu el govern com un adversari, disposat a complicar-li la vida, en comptes de facilitar-li mitjans per anar millor.
Els alcaldes ens trobem entremig i no aconseguim ser escoltats com voldríem ni com caldria. Canvis de legislació haurien de comportar consultes prèvies, als alcaldes i als sectors possiblement afectats. Millor fer-ho abans de legislar que no pas quan es disposa ja d’un document elaborat que cal modificar.
Ara tornem a ser-hi en un tema tant delicat com els purins. Aquí el Govern ha anat navegant des dels darrers temps de CiU en que es volien posar plantes de tractament de purins, una mica per tot arreu, a l’actual govern que no aposta per aquesta solució i que vol limitar la contaminació per nitrats , en amplis territoris del país.
Tots estem d’acord en controlar la contaminació, però si en uns territoris s’ha actuat amb seny han estat tant el Solsonès com el Berguedà, a part d’algunes altres comarques. I és lògica la preocupació i la indignació davant de projectes de llei que volen prohibir usos correctes, en aquest cas dels purins, sense explicacions clares i documentades.
Farem arribar aquestes discrepàncies als òrgans pertinents dels partits i del govern per mirar d’arreglar la situació creada.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?