Monday, June 08, 2009

 

PRIMERA LECTURA DE RESULTATS

PRIMERA LECTURA DE RESULTATS.

Hem passat ja les eleccions i a l’espera de mirar més detingudament els resultats s’ha d’acceptar que ha d’haver-hi una profunda reflexió en tots els partits per valorar la molt baixa participació , conseqüència de la falta d’interès en unes eleccions que no s’han sabut explicar ni animar.
A més, Catalunya, que sempre havia mostrat el seu caracter europeísta, resulta ser un dels territoris amb més baixa participació. Tot plegat ha de portar a un anàlisi calmat i detallat de les raons per aquesta situació.
Pel que fa la comarca del Berguedà, hem de reconèixer que els resultats no son satisfactoris per ningú. Baixa participació, bipartidisme entre CiU i PSC, a molta distància dels altres partits, però amb resultats que tampoc poden portar a cap alegria.
El PSC ha guanyat a nivell de Catalunya i aixó suposa trencar l’estratègia de CiU de considerar aquestes eleccions com primàries, abans de les del Parlament de Catalunya, però els resultats no son els esperats.
Per tant, tot i ser eleccions diferents de les nacionals, l’ambient de la militància i dels simpatitzants no ha permès una àmplia mobilització com era indispensable. I per evitar continuar en aquest ambient, s’han de tancar temes que fa massa temps estan a l’aire, com el del finançament, o el d’emprendre reformes en profunditat , a tots els nivells.
La crisi econòmica ho ha complicat tot, però no ha de ser excusa per no fer canvis estructurals importants. Precisament en temps de crisi, aquests canvis es justifiquen més i son més acceptats per la ciutadania. No es pot anar a mitges tintes. Calen canvis profunds i immediats.
Passades ja les eleccions, aquests canvis son més fàcils d’emprendre per encarar una segona etapa de mandat en millors perspectives de futur.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?