Sunday, April 26, 2009

 

VENDA PARCEL.LES MUNICIPALS

PROPERA VENDA – SUBHASTA DE 4 PARCEL•LES.
Dintre de pocs dies publicarem en el butlletí de la província, la venda en subhasta pública de les 4 parcel•les que han cedit els promotors de la Unitat d’Actuació núm. 2 del Camí de la Roca, a l’ajuntament.
La llei obliga a cedir a l’ajuntament un 10% de l’aprofitament mitjà d’una urbanització privada, i en aquest cas, ens corresponen 4 parcel•les, per poder edificar 4 vivendes unifamiliar entremitgeres.
Son parcel•les al voltant dels 90m2, i es poden edificar en part, i al darrera hi queda un petit espai per jardí.
La situació és bona i tenen tots els serveis a peu de parcel•la. Per tant es poden edificar de forma immediata i connectar-se a tots els serveis d’una vivenda.
Quan es publiqui l’anunci de venda en subhasta hi figuraran les condicions i el preu mínim de sortida. L’ajuntament fixa un preu de sortida i qui faci la millor oferta s’emportarà la parcel•la, per la qual hagi optat. De fet n’hi ha 4 i totes son de condicions similars.
Si alguna de les parcel•les no es venés en aquesta primera subhasta, se’n pot fer una altra amb una rebaixa d’un cert percentatge, i en cas de quedar deserta, es podria establir un nou preu per sota. En aquest cas l’ajuntament optaria per suspendre la subhasta i esperar per més endavant.
Al llarg dels darrers mesos han passat diverses persones interessades en comprar alguna parcel•la, i ara serà el moment de veure si l’interès era real o no. En qualsevol cas, els diners que s’obtinguin d’aquesta venda es dipositaran en un compte i es negociarà amb la Generalitat si ens deixen invertir aquests diners, en alguna obra lligada a la urbanització de carrers o de zones del poble, o esperar a que es modifiqui l’actual llei, i poder fer-ne el que es cregui millor.
La llei actual no ens permet destinar aquests diners al que vulguem, sinó a promoure vivenda de protecció oficial. El problema en pobles petits és que aquesta necessitat, en general no existeix, i si existís els diners serien clarament insuficients. Per tant, ja veurem el destí que tindrà el diner, en funció de si es modifiqui la llei o no.
De moment, però el que hem de fer es posar a la venda aquestes parcel•les i treure’n el màxim que es pugui. En quan enviem l’anunci per ser publicat, n’informarem oportunament en aquest bloc i en altres mitjans públics, com en un butlletí municipal i en anuncis a diversos mitjans de comunicació.
Joan Roma, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?