Wednesday, April 08, 2009

 

MILLORES A LA FAÇANA ESGLÉSIA PARROQUIAL

OBRES A LA FAÇANA DE L’ESGLÉSIA PARROQUIAL.
Fa ja uns anys que Mn. Felip tenia la intenció de poder arreglar la rosassa que havia existit a la façana de l’església parroquial i que des de fa molts anyes estava en molt mal estat.
De fet , de tant en tan queien alguns trossos de guix o alguna petita pedra , degut a les pluges, o als coloms que s’hi passejaven. Aquesta rosassa s’havia obert en una part de la façana que no tenia cap obertura, com era habitual en parets d’esglésies romàniques.
Després de l’incendi que va patir i que va fer modificar tota la estructura, segurament els antics parroquians varen decidir donar una mica més de llum a l’església , obrint aquesta part i posant-hi una vidriera, protegida per una xarxa metàl•lica.
El pas dels anys, va anar erosionant tot el conjunt, fins fer-lo perillós. Ara Mn. Felip ha acabat els obres i es pot contemplar una nova rosassa, de grans dimensions, feta amb pedra similar a la que utilitzen per la construcció de la Sagrada Família de Barcelona, i una vidriera de colors amb la figura de la Verge Maria i el nen Jesús. Tot plegat està protegit per un vidre exterior de seguretat.
Aquests dies es posarà una il•luminació provisional perquè la gent pugui veure des de fora les figures de la vidriera i passades les festes de Pasqua es posarà la il•luminació definitiva, que funcionarà tots els dies, fins a les 12 de la nit, i anirà a càrrec de l’ajuntament, puix que estarà connectada a la xarxa d’enllumenat públic.
Aquesta intervenció ha quedat molt bé, i suposa una clara millora per la façana principal de l’església, alhora que ha tret els perills de caiguda de trossos de guix o de pedra, degut a l’erosió i antiguitat dels antics materials.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?