Monday, April 27, 2009

 

HORA DE MULLAR-SE

HORA DE MULLAR-SE
Ho dic en sentit figurat, que ningú pensi que animo la gent a parar la pluja, sense cap protecció. De fet, aquest any no perilla que hi hagi problemes d’aigua en cap indret. Estem ja cansats de pluja, i ja seria hora de que el bon temps s’estabilitzés unes quantes setmanes. En fi, tornem al tema que m’ocupa avui, aprofitant les pàgines de La Rella.
Quan dic , és hora de mullar-se, vull expressar el que tots diem quan una persona explica com s’haurien de fer les coses, o critica com es fan, i proposa solucions per tot .
A tots els pobles i ciutats tenim persones d’aquestes. Moltes, son persones de bona fe, amb molt temps per voltar pel poble, i que passen el temps mirant les obres de l’ajuntament o de particulars, tot fent-hi les crítiques pertinents. Son els “arquitectes o enginyers” alternatius als oficials i que a tot li troben pegues o altres solucions de les proposades o en estat d’execució. Fins aquí tot bé, perquè és saludable la crítica i la supervisió de tot el que es paga amb diner públic.
Ara bé, n’hi ha d’altres que ja tenen més mala baba i expliquen les obres a d’altres posant-hi detalls o temes que res tenen a veure. I fent suposicions sobre el cost, els materials, la qualitat, que son conjectures inventades per fer mal. Suposo que tots tenim exemples d’uns i altres, i tots sabem del què parlem.
He triat avui aquest tema perquè estem just a la meitat del mandat dels actuals ajuntaments. Han passat dos anys de les darreres eleccions municipals, i en queden dos més per tornar elegir els representants a l’ajuntament. En els pobles del Lluçanès ens coneixem tots, i a la vista de l’existència de persones que creuen que ho farien millor , res més encertat que animar-los a que es presentin en alguna candidatura de les existents o s’animin a formar part d’alguna de nova. Es molt saludable passar per un ajuntament per veure les dificultats i les possibilitats de fer coses des d’un altre angle de la vida .
En general, els que més critiquen i xerren son els menys entusiastes a l’hora de mullar-se i posar-se en una llista. Tenen por de quedar malament i de mostrar les contradiccions entre el que deia abans d’entrar a l’ajuntament i el que fa una vegada està a dintre.
Per això, habitualment la gent de partit, busquem persones menys “crítiques” de paraula, però més efectiva de fets. Gent que ja participa en associacions, entitats, clubs o plataformes i que s’han mullat per temes del poble. Aquestes persones sí mereixen confiança perquè han posat en pràctica les seves discrepàncies envers un tema determinat. Son gent de garantia com per entrar en un ajuntament i fer una bona feina.
A tots els pobles n’hi ha i son la base de la formació de candidatures a les eleccions municipals. No fa falta tenir grans estudis, títols o altres mèrits per esdevenir regidor o alcalde. El més important és tenir ganes de millorar les condicions del poble i ser constant en la dedicació i feina. Amb aquestes qualitats , la feina municipal ha de ser positiva a la força. I de feina sempre n’hi ha, i en uns pobles més que en altres, en funció de l’actuació dels equips de govern anteriors. Però, per molt que hagin treballat sempre han quedat coses per fer i millorar, sobretot en l’apartat de serveis.
En fi, que comença el compte enrere de les properes eleccions municipals de la primavera de 2011, i és hora de buscar les persones més adients, per formar equips sòlids que vulguin col•laborar a transformar la realitat del país, començant pel seu poble. Es un repte i alhora una gran oportunitat. Qui cregui que ho pot fer, és hora de mullar-se.
Joan Roma i Cunill, President de la Fed. XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?