Thursday, March 19, 2009

 

OBRES EN TEMPS DE CRISIS

OBRES EN TEMPS DE CRISIS.
En el darrer ple es va parlar de si era oportú o no fer una nova urbanització amb la crisis que actualment té el sector de la construcció i les males perspectives de cara a vendre parcel•les en els propers temps.
Precisament és en temps de crisis quan cal activar l’economia i les obres . Això facilita la creació de llocs de treball, l’adjudicació dels projectes amb rebaixes més importants que no en els bons temps, i les obres acaben quan la crisis està passada i es disposa dels terrenys urbanitzats en el millor moment .
De fet, aquesta experiència ja la varem passar a Borredà 15 anys enrere quan es va fer la ampliació del casc urbà , amb la construcció de la zona nord. En aquells moments la crisis era realment greu, i gràcies a les obres el poble va començar la reactivació i posteriorment la construcció de xalets va suposar una època de bonança com feia anys no s’havia vist, al mateix temps que garantia el creixement del poble.
Sense actuacions com la zona nord, Borredà a dia d’avui seria un municipi al voltant dels 400 habitants, com a màxim, amb una o dues botigues, amb dificultats per sobreviure i amb una vintena d’alumnes a l’escola, i un futur ben magre per a tots els habitants. Perquè quan un poble comença a decaure, la decadència es va incrementant al llarg del temps, sinó hi ha un revulsiu que l’aturi i modifiqui la tendència.
Es el que varem aconseguir amb la zona nord primer, i després amb l’impuls donat a tot el sector de turisme i serveis. Actualment el poble es conegut per la seva bellesa, per la seva arquitectura, i pels serveis de que disposa i el gran nombre de places de turisme rural i càmpings.
Tot plegat ha permès passar dels 441 habitants de l’any 91 als 632 de febrer de 2009. Si es mira l’evolució de la majoria de pobles de muntanya es veurà que n’hi ha ben pocs que hagin aconseguit superar les èpoques de crisis. D’aquí la voluntat de continuar pel mateix camí, i facilitar terrenys i serveis a les persones del poble i de fora que aspiren a tenir una vivenda en una de les urbanitzacions construïdes.
I ara és el moment de tirar-les endavant. La del Camí de la Roca ja està totalment acabada i a punt per passar a mans municipals, les cessions i compensacions previstes per llei. I la de Cal Gall, dintre de poc s’adjudicaran les obres i en mig any estarà a punt per acollir les primeres construccions. I no tenim cap dubte de que poc a poc s’aniran construint i s’aniran poblant de gent del poble i de fora, permetent un creixement raonable i sostenible per un municipi com el nostre.
Creiem que en aquest, com en molts altres temes, tenim una àmplia majoria del poble a favor i és un dels factors de la confiança que des de fa anys obtenim en les conteses electorals. Entre altres coses, perquè sempre intentem complir els compromisos del programa en que ens varem presentar.
Joan Roma, Alcalde





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?