Wednesday, February 04, 2009

 

PROPERES OBRES A BORREDÀ

PROPERES OBRES A BORREDÀ
En la darrera Junta de Govern Local varem acordar de tirar endavant tot un seguit d’obres, una vegada hem assegurat el seu finançament.
La primera obra a fer serà la de adaptar la planta baixa de l’ajuntament com oficines municipals. Aquesta obra la durà a terme la brigada i els materials i mobiliari el pagarà la Diputació de Barcelona. Hem calculat el cost total en 25.000 euros. La previsió és poder traslladar les oficines a finals de març. D’aquesta manera farem més accessible l’ajuntament i evitarem que la gent gran hagi de pujar tot el tram d’escales.
També tindrem més espai per treballar perquè disposarem de dos despatxos a la planta actual , a més de 3 més a la planta baixa. En fi, els canvis seran positius per a tothom.
La segona obra que pensem dur a terme serà cobrir amb una teulada els vestidors de les piscines. El seu dia varem pensar que seria una bona idea tenir una terrassa sobre els vestidors, però ni fa falta, ni en el nostre país va bé tenir una terrassa a l’aire lliure perquè sempre hi ha algun degoter o algun problema d’humitats. Per tant, la previsió és que les obres es puguin fer a finals de març i estiguin acabades a meitats de juny.
La tercera obra prevista és la de connectar els dos pous d’aigua a la zona de Cabanes amb els dipòsits de sedimentació i automatizar les bombes d’extracció com perquè tot vagi sense necessitat de ser-hi present. Ara , el bombeig es fa amb un sistema de generador de gas-oil, a partir d’aquestes obres el sistema serà elèctric i automàtic.
La quarta obra, que es farà al mateix temps que la tercera serà la concedida en el Pla Zapatero, de 101.000 euros i anirà destinada a la construcció d’un dipòsit nou d’aigua a Subirà de un milió de litres al costat del vell dipòsit general. Aixó permetrà ampliar notablement les reserves d’aigua per les èpoques de més ocupació.
La cinquena obra serà la més gran dels darrers anys, amb un cost de l,1 milió d’euros, consistent en urbanitzar la zona de Cal Gall, en el marc de la Unitat d’Actuació núm. 1. Pel fet de no haver-se posat d’acord els propietaris entre ells, ha estat l’ajuntament qui se’n fa càrrec i per tant en els propers 2 mesos adjudicarem les obres per tenir-les acabades a finals d’any.
La sisena obra, començarà aquest divendres i és de petites dimensions. Consisteix en reformar lleugerament la sala d’espera del consultori mèdic per fer possible una millor atenció a les persones, en el marc del nou funcionament dels serveis mèdics. En aquest cas, es posarà una porta i es tancarà amb un vidre el despatx de la administrativa, perquè les persones que vulguin ser ateses per la metgessa puguin explicar en total confidencialitat els seus problemes, a la infermera. I la infermera decidirà si les atèn en primer lloc ella, o han d’anar directament a la metgessa.
Fins ara, aquesta explicació s’hauria de donar a la part del mostrador i si hi ha altra gent podrien escoltar la conversa. Ara tancarem aquest espai, de manera que les converses siguin totalment confidencials.
I una altra petita obra a fer en els propers dies, serà arreglar els lavabos del costat del Local Puigmal. De fet l’ajuntament tenim llogat el Puigmal, però els lavabos van amb el bar, no amb el Teatre. D’aquí que es demani a la propietat autorització per fer-los servir i al mateix temps per rehabilitar-los i poder-los utilitzar quan s’hi facin activitats.
De moment aquestes son les obres programades pels propers mesos, i ara estem negociant d’altres relacionades amb camins rurals, que podrem confirmar en les properes setmanes.
I per descomptat hi ha una altra gran obra que començarà en un parell de mesos que depen de la Generalitat però que tindrà un gran impacte al poble com és que finalment tinguem l’estació depuradora d’aigües residuals amb una inversió de més de vuit-cents mil euros.
També, hem aconseguit 35.000 euros pel bosc municipal d’Els Emprius que permetrà fer una pista forestal per treure la fusta i netejar el bosc. De tot plegat se n’encarregarà la Diputació de Barcelona a qui hem delegat per fer aquesta feina.
Per tant , aquest any 2009 serà un any d’una gran activitat en diversos fronts, que han de permetre continuar millorant les condicions del nostre poble.
Joan Roma, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?