Sunday, February 22, 2009

 

OBRES EN CURS

OBRES EN CURS
Encara que sembli que no hi ha gaires obres municipals en marxa, sí tenim algunes actuacions en funcionament, per part de la brigada d’obres.
Fa pocs dies varen començar a fer neteja general de la planta baixa de l’Ajuntament on hi havia el consultori mèdic municipal, i dintre de poc es faran les modificacions adients per poder-nos traslladar del primer pis a la planta baixa. Serà una millora per a tots. En primer lloc per la gent que no haurà de pujar un tram d’escales, i pels qui hi treballem perquè tindrem més espai.
L’antiga sala d’espera es convertirà en local de reunions per quan tinguem 6 o 7 persones.
A l’entrada hi haurà dues taules, una per la secretària i l’altra per la administrativa que ve a portar la comptabilitat. Així la gent, a diferència del que passa ara que entra a l’ajuntament i no troba ningú, a partir de l’entrada en servei de la planta baixa, es trobarà amb la secretària.
Hi haurà un segon despatx per fer reunions de petit grup, bàsicament per fer les Juntes de Govern Local o reunions amb 3 o 4 persones.
I finalment el tercer despatx serà per l’alcalde. Aquest despatx té connexió amb la sala petita de reunions i també amb el despatx de la secretària.
Per últim, es modificarà l’antic botiquí i el lavabo per convertir tot l’espai en un lavabo . Així a la planta baixa hi tindrem tots els espais necessaris per poder treballar en millors condicions que a la primera planta. De totes maneres, la planta actual de treball es deixarà una mica com està ara, però convertint el despatx de secretaría en una sala de reunions per l’equip de govern, o reunions diverses, que puguin fer-se al mateix temps que altres de la planta baixa.
Aixó permetrà que l’alcalde pugui tenir una reunió amb diverses persones, i al mateix temps els tinents d’alcalde o regidors puguin fer-ne una altra, al pis de sobre.
I la sala de plens per descomptat queda com és ara. En fi, aquestes modificacions està previst que estiguin a punt per dintre de dos mesos. I el cost de les obres el paga integrament la Diputació de Barcelona.

Una altra obra en curs és la instal•lació d’un segon dosificador de clor a la xarxa d’aigua, concretament al dipòsit de Cal Gall. D’aquesta manera podrem regular millor el clor que necessita l’aigua, tenint un dosificador en el dipòsit general de Subirà i aquest altre.

Una tercera obra que està fent la brigada d’obres és la neteja de totes les faroles del poble i el canvi de les bombetes tradicionals per altres de baix consum. Ara feia uns 5 anys que no es feia una neteja general de totes les faroles i s’ha aprofitat l’ocasió per fer aquest canvi de les bombetes.

I com Ajuntament que ens hem adherit a la Campanya contra el canvi climàtic, hem començat a preparar una llarga enquesta per determinar tota la despesa de l’ajuntament en matèria d’energia i aigua. Un equip contractat per la Diputació de Barcelona ens ajuda a fer aquesta enquesta que donarà peu a un estudi i proposta d’actuació en diferents nivells per aconseguir estalviar en moltes de les instal•lacions que tenim.
Fruit de que siguem un dels pobles més petits de Catalunya adherits a aquesta Campanya Europea ,va motivar la vinguda d’un equip de TV3, per gravar les propostes que pensem dur a terme en els propers mesos i anys. Aquest reportatge és podrà veure el dijous 26 d’aquest mes a les 14.20 en el programa El Medi Ambient de TV3. Animem a tothom a veure’l.
Posteriorment l’ajuntament farà diverses actuacions per aplicar el pla d’estalvi i de lluita contra el canvi climàtic i animarem a tothom a que també s’hi sumi. Aixó ja no és una teoria sinó una necessitat evident i hem de donar exemple des de l’ajuntament i a nivell particular de tot el que cal fer per disminuir la contaminació i la despeses energètica en totes les seves variants. Aquest serà un pla que tindrem elaborat dintre d’uns mesos i oportunament el donarem a conèixer a tothom
Joan Roma, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?