Thursday, February 19, 2009

 

ARRENJAMENT ENTORN PONT DE SANT JOAN

ARRANJAMENT AREA PONT DE SANT JOAN.
Fa un mes que es va fer una actuació en el camí cap Els Graus, per desviar les aigües pluvials que feien malbé aquest camí que surt de la carretera C-26, sota la casa de El Carol i porta cap el Pont de Sant Joan ( sobre la Riera Margansol) i condueix cap el monestir de La Portella ( La Quar).
Aquest és un camí de gran interès paisatgístic, i passa per bona part del bosc municipal de Els Emprius.
El Pont de Sant Joan, és un pont amb uns 150 anys de vida, i li convé una restauració integral que pensem poden dur a terme durant el proper mandat. Es tracta d’un pont d’un sol arc, amb una llargada d’uns 40 m, i tenia baranes de pedra que amb el temps han desaparegut. L’alçada sobre el nivell de l’aigua és d’uns 10 m, per la qual cosa era perillós passar-hi, degut també a la seva estretor.
Ara, l’ajuntament ha concedit la gestió del bosc al servei forestal de la Diputació de Barcelona, i dintre de poc començaran els treballs de neteja de Els Emprius així com la obertura d’una pista forestal per poder treure la fusta l’any vinent.
Mentrestant en conveni amb el Servei de Medi Ambient de la Generalitat, d’acord amb les propostes de l’enginyer Miquel Àngel Sobrino, s’està procedint a invertir la part que rep l’ajuntament per millores forestals , sumat a inversió pròpia del Departament de la Generalitat, a posar baranes de fusta tractada en el Pont de Sant Joan, i posteriorment també netejaran i col•locaran noves taules i bancs d’una petita àrea de picnic que havia instal•lat l’antic servei d’ICONA, a pocs metres del pont, ja de camí cap Els Graus.
En aquest camí , a uns 300 m, del pont també hi ha una petita capella dedicada al Pare Coll on la tradició parla d’un fet especial ocorregut en aquest indret. I seguint el camí es pot anar cap a la Font del Llop, i més enllà s’arriba al Monestir de La Portella.
Un camí , realment útil, i paisatgístic que ara millorarà sensiblement amb aquestes actuacions del Servei de Medi Ambient de la Generalitat. Dintre de pocs dies, el pont tindrà baranes de fusta i per tant garantirà la seguretat , i evitarà el vertigen que causa travessar-lo, i la gent podrà gaudir d’un descans en la petita àrea de picnic que serà renovada i netejada de vegetació, a l’igual que les dues bandes del pont.
Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?