Wednesday, January 07, 2009

 

UNA GRAN NEVADA

UNA FORTA NEVADA
Hem tingut ja una de les habituals nevades que teníem anys enrere i que s’havien perdut en els darrers temps. Crèiem que ja no tornaria a nevar amb gruixos importants com els d’ahir i avui. Amb el temps no s’hi pot jugar mai i sempre s’ha d’estar preparat per afrontar aquestes eventualitats.
Es el que hem fet avui, des de primera hora del matí, la brigada ha utilitzat tots els mitjans disponibles: dos vehicles amb pala i sal. En poques hores s’han netejat tots els carrers i places del poble i s’ha anat cap el Coll del Bas, i posteriorment cap algunes de les cases habitades, fora del casc urbà, i també s’ha tret la neu del camí rural de la Riera de Merlès.
Tot un dia de treball per deixar en condicions de circulació tot el poble i poder enllaçar adequadament amb la carretera cap a Berga o Ripoll.
Ara caldrà veure què passa aquesta nit. Pels informes que hem rebut de la Generalitat no està previst de que nevi de nit, però sí que farà molt de fred amb la qual cosa hi haurà glaçades importants, i la carretera serà perillosa a primera hora del matí, fins no hagi passat el camió de la Generalitat netejant la neu i escampant potassa.
Per tant, si us ho podeu organitzar, el millor és no sortir a carretera fins a quarts de nou. El camió sol passar pels voltants de les 8 del matí, i depèn la feina que té va més o menys ràpid. A la tarda si torna a nevar o glaçar, torna a passar , de manera que habitualment tenim la carretera practicable de dia i nit. Ara bé, les zones més fredes no deixen de ser perilloses per les plaques de gel que s’hi poden fer, en poca estona.
Pel que fa a l’interior del poble, s’ha tret la neu i s’ha tirat potassa en els punts més delicats i perillosos. Demà es tornarà a repassar tot, però s’ha d’anar amb calçat que no rellisqui i amb tot i aixó fer molta atenció perquè amb un fred tant intens és fàcil trobar algun tram gelata.
En fi, per últim, també demano que cada casa mantingui neta la vorera davant de casa seva que és la millor garantia per tenir tot el poble en condicions de caminar sense perills importants.
Esperem tenir neu a la muntanya, però no en el poble, de totes maneres, tot indica de que el proper cap de setmana podrà ser similar als dos dies darrers. Si és així que ningú volti en cotxe sinó és indispensable.
Joan Roma, alcalde





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?