Friday, December 05, 2008

 
UN NOU SERVEI PER EMERGÈNCIES
Ahir varem tenir una nova reunió uns quants alcaldes de la comarca per rebre un nou sistema d’avís d’emergències que entrega el Departament d’Interior. Aquest nou servei batejat amb el nom de RESCAT, consisteix en dos terminals de emissora – radio, per estar permanentment connectats entre l’alcalde i el responsable del servei civil, si existeix i sinó amb algun altre membre de l’ajuntament.
El cas és tenir sempre en funcionament aquests aparells perquè estan interconnectats en xarxa a tot Catalunya, de manera que cada poble pot comunicar-se amb ell mateix o demanar connexió amb altres serveis.
Considero interessant el sistema, sobretot perquè té cobertura universal, es a dir tot Catalunya fa servir aquest sistema i es poden activar les alarmes pertinents en qualsevol hora, lloc i moment. Es més, hi ha un botó vermell per casos d’extrema gravetat que permet posar en alerta i activar les mesures més extremes de protecció i intervenció.
La idea és bona, i ara l’hem de posar en pràctica a nivell de fer-ho funcionar i comprovar que realment tot el sistema és fiable i eficient. Tenim ja els aparells i ara els hem de posar a carregar i preparar per tenir-los a punt en qualsevol moment.
De totes maneres va quedar clar que el telèfon habitual i normal d’emergències continua sent el 112, i només en casos més extrems cal activar el nou servei creat. Sobretot si es tracta de catàstrofes que poden tenir conseqüències que afectin més d’un municipi i que hagin d’intervenir diversos cossos.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?