Friday, December 12, 2008

 

NOUS CANVIS EN EL REGLAMENT

NOUS CANVIS EN EL REGLAMENT DEL FONS D’INVERSIONS LOCAL
Ahir vaig assistir a una nova reunió d’alcaldes i secretaris d’ajuntament, organitzada per la Diputació de Barcelona, amb una assistència multitudinària, de manera que es va haver de fer una reunió pel matí i una altra per la tarda.
I de fet, sort d’assistir-hi perquè cada reunió comporta alguns canvis respecte l’anterior. El Decret es va fer tant ràpidament que conté imprecisions i algunes contradiccions que després amb el reglament o amb interpretacions , es volen corregir o modificar.
Tots entenem que aquest fons ha de ser ràpid i flexible per poder ser eficaç i ajudar a que moltes empreses no caiguin i puguin superar el primer any de crisi forta, però ens obliga als ajuntaments a improvisar i anar a uns ritmes mai vistos.
També cal trobar l’obra o obres que encaixin perfectament amb el reglament i no és tant difícil el tipus d’obra com l’import que ha d’ajustar-se a la subvenció que concedeix el ministeri.
Tot plegat afegit al fet de que la tramitació ha de ser per via telemàtica en la seva totalitat. La darrera experiència feta a Catalunya va ser autènticament complicada perquè el sistema es va col•lapsar. Va ser en motiu de les peticions del Pla Únic d’Obres i Serveis i durant uns dies tot el sistema del Departament de Governació va anar de bòlit. Esperem que això no es repeteixi ara.
Com a temes positius figuren els imports que ens donen i el fet de que paguin integrament l’obra i que ens avancin un 70% en el moment de l’adjudicació i el 30% restant al final, això a condició de que paguem les empreses a 30 dies. Realment és una rapidesa mai vista en una administració.
Ara bé, els projectes s’han d’ajustar als imports i això hauria d’haver estat una mica més flexible perquè no és fàcil equiparar el cost amb el projecte que es vol fer. En el cas nostre inicialment ens havíem decantat per fer el Dipòsit nou de Subirà, però com que puja més que la subvenció hem de buscar algun altre dels projectes que tenim en cartera o fer-ne algun de nou dels que teníem en el programa electoral.
Demà farem reunió d’equip de govern i parlarem amb l’arquitecte municipal per veure per quin projecte ens decantem finalment. En pocs dies ha d’estar decidit, i comunicat al ministeri d’administracions públiques. Sigui com sigui, 101.000 euros és una quantitat important per un petit poble com el nostre i de ben segur tindrà un bon destí.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?