Monday, December 08, 2008

 
DEMANAR ARREGLAR NOUS CAMINS
Ahir vaig anar a inspeccionar el camí de Campalans que s’ha fet amb un considerable retard, degut a altres feines que tenia l’empresa i a un cert error de planificació que preveia fer les obres a principis de setembre, i han anat esperant fins que des de l’ajuntament i la Generalitat els hi varem donar l’ultimàtum.
Degut a l’entrada del fred no es podia fer amb doble capa asfàltica i l’han hagut de fer amb asfaltat calent. De fet millor per l’obra tot i que a l’empresa li ha costat més. Però l’obra s’ha acabat a temps i la Generalitat ja la pot certificar i pagar, abans de finals d’any que era la condició obligatòria per utilitzar la subvenció concedida.
Per tant , aquest any s’ha fet el tram del Cobert de Puigcercós fins el trancant de Danyans, i aquest camí de Campalans.
Ara cal iniciar tràmits per continuar amb el pla d’arranjament de camins al qual ens hem compromès. Hi ha un gran camí que la Generalitat està fent el projecte i que després adjudicarà ella mateixa l’obra: és el camí de la Riera de Merlès a La Serra – Vilacanina- Lluçà. Aquesta obra previsiblement es farà a finals de l’any vinent amb fons procedents de Madrid o la UE.
En quan a la resta de camins que ens hem compromès a fer , volem intentar d’agrupar-ne dos o tres per dur-los a terme de manera conjunta perquè son curts, i podrien executar-se amb els ajuts extres de 30.000 euros. Per sota d’aquest import es més fàcil tramitar els ajuts i fer les obres perquè es poden adjudicar directament i agrupar-los amb més facilitat.
Queden encara un bon nombre de petits trams de camins que porten a cases habitades tot l’any: La Solana, La Massana , La Massaneta, Canamàs, Rocatrencada, La Pera, i alguna altra que properament es pot habitar i que també la inclouríem.
En pocs dies començarem les negociacions per veure quines subvencions podem obtenir en un any com el 2009 en que no serà fàcil treure gaire diners degut als problemes de finançament de la Generalitat. Amb tot , el pla de camins continua vigent tant a Política Territorial com a Agricultura, i esperem que d’un lloc o altre surti el finançament per fer aquests camins curts, en un sol any o màxim en dos.
El problema d’aquests ajuts és que son força variables en el temps i la disponibilitat. Ara mateix no es pot assegurar exactament com anirà el 2009, perquè no està planificat i no ho està perquè encara no es coneix el finançament per la partida de camins. Aleshores podem negociar, però no es poden tancar acords fins que sàpiguen la partida que tindran. Bé, en qualsevol cas l’ajuntament té el propòsit de complir amb el pla de camins i farà tot l’indispensable per culminar-lo.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?