Sunday, October 12, 2008

 
LA LLARGA VIDA DE LA DELEGADA DE CULTURA – CARMEN ANDREU.
Avui , la Delegada de Cultura dels darrers 16 anys, la Sra. Carmen Fornells d’Andreu ha celebrat els 80 anys, envoltada de tota la família. Un bon aniversari al qual l’ajuntament s’hi ha afegit per desitjar-li un feliç aniversari i encara una llarga vida per endavant.
Mitja vida l’ha dedicada a organitzar multitud d’activitats en el poble, ja en temps predemocràtics, i d’ençà les primeres eleccions municipals , l’any 79 amb més força que mai.
Les virtuts d’una persona es demostren amb la feina de cada dia. I gràcies a la Sra. Carmen s’han fet moltes coses durant molts anys. Coses que després altres persones han continuat o que simplement esperen que algú altre prengui el relleu.
Podríem parlar dels primers temps , organitzant campionats de tennis taula, o balls tradicionals, amb el Esbart de Borredà, exposicions, xerrades, concursos , el més important el de pintura ràpida, primer, i després a l’aire lliure, tallers de puntaires, de manualitats, cursos i cursets de les més variades coses. Publicacions lligades a la cultura de Borredà, festes, com la dels Reis,a principis dels 70, recuperació d’antics balls del poble, etc,etc.
La llista és enorme, tant llarga com els 40 anys de constant dedicació a animar la vida cultural, social i lúdica del poble. Però, al costat d’aquesta activitat n’ha desenvolupat d’altres de tant o més importants, a favor de la gent gran. Aconseguir un servei de podòloga, o fisio-terapeuta, o d’altres serveis més o menys constants, han estat alguns dels seus èxits. Com també organitzar sortides o coordinar activitats diverses en el Centre Cívic, i d’altres menys coneguda però igualment importants com fer arribar la informació municipal a moltes persones relacionades amb el poble , però que no hi viuen tot l’any.
Es evident que algunes d’aquestes activitats no les ha fet soles. Ha comptat amb valuoses col.laboracions d’algunes altres persones, però tots sabem que perquè una cosa tingui èxit i continuïtat, sempre algú ha de passar al davant.
Amb aquest intens i llarg currículum que ningú s’estranyi que en el seu moment, proposés concedir-li el títol de FILLA ADOPTIVA de Borredà, perquè ha fet més ella pel nostre poble que la immensa majoria de gent nascuda aquí. I sempre és bo agraïr la feina feta, i més quan ha estat intensa, constant i molt ben desenvolupada.
Era lògic també que any rere any li hagi demanat ostentar el càrrec de Delegada Municipal de Cultura i fins fa ben poc, la Associació de la Gent Gran la tenia per Presidenta. Uns càrrecs ben guanyats per mèrits propis.
Avui, celebra els 80 anys. No ho ha pogut fer amb qui va ser el seu company de bona part de la seva vida, el Sr. Antoni Andreu, el primer alcalde democràtic de Borredà. Junts varen fer una magnífica feina, i ella l’ha continuada durant tots aquests anys, sola, i buscant ajut quan el necessitava.
Com Alcalde de Borredà, estic orgullós de la Sra. Carmen, i avui més que mai li reitero l’agraïment de tot el poble que represento per la immensa feina feta, i li desitjo uns saludables anys de vida, en companyia de tots nosaltres de tota la seva ja extensa família.
Borredà, 12 d’octubre de 2008.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?