Thursday, September 04, 2008

 
ESPAIS DE CONTROVÈRSIA.
He seguit amb gran interès un bon nombre de controvèrsies, en diferents punts de la comarca. Des de Sant Llorenç, amb el correfoc infantil i el teatre, passant per Olius i Solsona, amb el parc eòlic, i a la capital amb les contractacions de monitors, el famós sou del tinent d’alcalde, o al Consell Comarcal amb altres decisions semblants.
El que trobo interessant d’aquestes polèmiques és la seva publicitat. El fet de que les pugui conèixer tothom i, els seus protagonistes no tinguin cap inconvenient a explicar-les, rebatre-les o contradir-les. Això pot semblar senzill i lògic en aquests moments, però pels qui portem un grapat d’anys recorrent, o actuant a la comarca, és una gran novetat.
Significa un avenç substancial respecte del passat en que les coses es feien, es criticaven, es qualificaven però ,sempre en privat. Ben poques persones s’atrevien a dir-les públicament i encara menys denunciar-les.
Un repàs a la ja llarga història de la revista que teniu a les mans pot corroborar el que dic. I si fem el mateix amb altres publicacions també veurem fins a quin punt existia una autocensura que barrava el pas a explicar en públic el que es deia en privat. Estem en la bona línia. I va molt bé veure escrits de l’alcalde de Solsona o de qualsevol altre municipi de la comarca donant explicacions de les decisions que s’han pres, o admetre errors o comprometre’s a rectificar coses.
Hi ha pocs territoris en que un mitjà de comunicació tingui la força que té ara mateix el Celsona. S’ha convertit en un espai vital de informació i en una pàgina oberta a tot el que passa a la comarca. I la gent ha perdut la antiga por, la mandra o la desídia de no donar resposta al que s’hi exposa o critica. Es considera important contestar, donar explicacions o contradir. I així hi guanyem tots. Es la millor manera per estar ben informats, poder opinar i poder posicionar-se.
Juguem amb un gran avantatge que és conviure en una comarca en que pràcticament ens coneixem tots. Qui té major o menor credibilitat, no li ve només del que pugui escriure, sinó de la seva trajectòria. Tots tenim un passat i aquest passat es fa present en funció del que diem o fem. Per això, va tant bé, contrastar opinions i veure com actuen uns i altres en els papers que tenen assignats.
El canvi de govern a Solsona ha permès un canvi notable de protagonistes i d’actuacions polítiques que han animat enormement la ciutat i la comarca. Ja res és igual ni s’assembla al passat i la major transparència i controvèrsia és en bona part fruit d’aquest i altres canvis.
I resulta molt més gratificant i interessant els continguts actuals que no alguns del passat. Ni que sigui per la cruesa i contundència en que es diuen les coses. I veurem com avança aquesta onada, a mesura que s’acostin les noves conteses electorals. Ens esperen moltes noves controvèrsies , en multitud d’àmbits i sectors. Es ben saludable tenir un espai on es puguin expressar.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?