Wednesday, September 17, 2008

 
EL PRESIDENT A SOLSONA.
Sempre és un fet rellevant que el President de la Generalitat visiti Solsona, i més quan es tracta d’inaugurar un equipament d’una gran importància per la ciutat, la comarca i el país, en general. El Centre Tecnològic i Forestal ha esdevingut, amb els anys, una potent eina de investigació, formació i treball, en un sector primordial per Catalunya.
La importància de l’esdeveniment vingué corroborat per la quantitat i qualitat dels càrrecs presents en l’acte.
Amb tot , vull referir-me a un altre acte fora de la agenda institucional del President, com fou la visita i contacte amb els militants i simpatitzants del partit socialista a Solsona i comarca. Feia molts anys que esperàvem un fet semblant. També en aquest tema la ciutat s’ha normalitzat, o els socialistes hem trobat el nostre lloc. No ha estat gens fàcil, ho puc dir des de la meva llarga experiència de coordinador i diputat del partit, durant molts anys.
Però, la llavor plantada molts anys enrere, finalment ha donat els seus fruits. En aquesta visita al local del partit, el president va fer entrega del carnet núm. 50 de la Agrupació. Una fita realment històrica, en un moment de gran activitat institucional i de partit.
Per una força política és essencial disposar d’un local, obert tots els dies, amb presència permanent, organitzant actes polítiques, culturals, socials i d’oci, en els quals pot participar tothom qui vulgui. Res de sectors tancats, sinó oberts a la societat i al territori. Tot el que costa s’aprecia i el que ha costat molt, més especialment. Aquest és el cas de la presència del partit socialista a la ciutat, i a la comarca, i és la millor garantia per assegurar la seva ampliació a la majoria de pobles, en motiu de les properes eleccions municipals.
Queda temps, però és important començar aviat. Aquest és un dels nous reptes del partit. Tenir presència a bona part dels municipis de la comarca, ampliar la representació en el Consell Comarcal, i ser capaç de decidir polítiques i governs municipals. Tard o d’hora havia d’arribar el moment i ara ja hi som.
I és que la dinàmica solsonina ha estat força diferent de la d’altres indrets. Més lenta en el canvi, més tancada i més introvertida. Trencar aquesta dinàmica és el principal resultat de l’actual equip de govern, i malgrat les crítiques i dificultats heretades, el cert és que va en la bona direcció.
Els canvis sobtats no son mai recomanables ni eficaços. La millor gestió és la que aprofita les bones dinàmiques anteriors, i hi afegeix les pròpies, fruit de l’aplicació dels programes electorals de les tres forces polítiques que conformen el govern.
Al cap d’un any i mig de mandat, crec sincerament que el balanç és clarament positiu, en les petites i les grans coses. Precisament és una suma de petites coses les que fan apreciar a la gent que hi ha una altra manera de governar a la Casa Consistorial. Ara vindran les grans obres amb ajuts procedents de la Generalitat i es podran marcar les grans prioritats per la segona part del mandat i pel proper.
Un sol mandat és massa curt per transformar una ciutat, o donar-li un altre caire. Sempre el segon mandat sol ser més profitós i espectacular que el primer, perquè es recullen els fruits de tot el que s’ha anat demanant i redactant. I francament l’equip de govern ha aconseguit una coherència, i una fortalesa , no fàcils quan es tracta d’ajuntar 3 diferents equips , programes i formacions. Potser aquesta ha de ser la primera avaluació positiva d’aquest tram de mandat.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed.XI del PSC





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?