Thursday, July 31, 2008

 
PROJECTE ARREGLAR CAMÍ A VILACANINA I LLUÇÀ
Un dels grans projectes d’arranjament de camins que ens queda per fer és el que va des del Càmping Riera de Merlès a Vilacanina i fins la cruïlla de la carretera de Lluçà a Santa Eulàlia.
Concretament son prop de 9 kms, que estan meitat en terme municipal de Borredà i meitat en el de Lluçà. L’alcaldessa de Lluçà em va demanar si podia afegir-se a la petició que havíem fet al Department d’Agricultura i per descomptat li vaig dir que sí. Que així millorem la comunicació entre dos municipis.
Aquest dimarts al matí va venir un tècnic de l’empresa REGSA, depenent del Departament d’Agricultura , el qual va estudiar tot el traçat i va prendre notes de les característiques del camí actual per començar a redactar el projecte.
La part de Borredà, uns 4 kms, és la que es troba en pitjor estat . L’altra part ha estat molt ben mantinguda pel propietari de Vilacanina i per tant no serà tant car. Amb tot un traçat com aquest suposarà un pressupost superior als cent mil euros, de ben segur.
La previsió és poder fer el projecte aquest any i executar les obres l’any vinent. Aquest camí té diferents usos i prioritats importants. Per una banda, suposa el camí d’escapatòria pels usuaris del Càmping Riera de Merlès, en el supòsit de pluges intenses i perill d’inundació. Per altra part, condueix cap a l’antic nucli de Salselles, també cap a la casa de La Serra de Salsellas, i la casa de turisme rural de Xuriguera de Salsellas, va cap a la casa de Vilacanina, i finalment enllaça amb el terme municipal de Lluçà, i la carretera cap a Santa Eulàlia.
Es tracta, doncs, d’un dels camins útils i necessaris de millorar. D’aquí que estigui al capdamunt de la llista de prioritats en matèria de camins, una vegada hem aconseguit fer aprovar una subvenció important per arreglar el tram de la Riera de Merlès, entre La Molina i el Cobert de Puigcercós.
De cara l’any vinent també demanarem algun dels ajuts petits i directes de trenta mil euros per poder destinar a arreglar els trams curts de cases habitades tot l’any. Amb un import com aquest podríem fer 3 o 4 connexions a cases, de manera que pràcticament deixéssim enllestit el pla de camins.
Aquests ajuts son , ara més difícils d’obtenir per les restriccions pressupostàries existents. Amb tot, hem pogut anar combinant ajuts directes i indirectes de diferents Departaments per poder dur a terme tot el pla de camins. Ara ja en queden menys i per tant podem aspirar a completar-lo abans d’acabar l’actual mandat.
Joan Roma, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?