Sunday, June 29, 2008

 
TELEASSISTÈNCIES GRATUÍTES A BORREDÀ.
El servei de teleassistència a la comarca del Berguedà es donat pel Consell Comarcal, en conveni amb la Diputació de Barcelona.
Aquest servei consisteix en proporcionar a totes les persones grans que ho demanen un aparell que comunica amb una central de emergències, que es posa en funcionament tant bon punt d’apreta el botó d’urgència. Aquest aparell el pot portar al damunt, dia i nit, la persona que contracta el servei. D’aquesta manera està tranquil.la i segura de que , cas de trobar-se malament, serà atesa de forma immediata.
La immediatesa depèn de la gravetat o urgència. Per això, la pròpia central primer es posa en contacte amb la persona que ha apretat el botó d’urgència i li demana si necessita alguna cosa. En cas de no respondre, es truca a algun familiar o veí proper perquè miri si li passa alguna cosa, i en cas afirmatiu s’envia una ambulància.
Aquesta novetat de servei es va posar en marxa ara fa uns 5 anys, però al principi la gent del poble era reticent a donar-se d’alta. En canvi, quan un va començar altres varen seguir i actualment son 17 les persones que disposen d’aquest servei. I l’Ajuntament, conscient de que és un servei essencial i que garanteix la tranquil.litat de totes les persones grans, especialment les que viuen soles, es va fer càrrec de pagar l’import mensual de cada aparell.
Ara l’import s’acosta els sis euros mensuals, i tot i que no és un cost elevat, per qui cobra pensió mínima, sí que ho és.Per això es va decidir no fer pagar a ningú.
En aquest sentit, a l’igual que disposem d’una treballadora familiar, contractada entre Vilada i Borredà, son serveis que garanteixen una vida digna i tranquil.la a la gent més gran.
Quan una persona vol disposar d’un d’aquests serveis es posa en contacte amb la Assistenta Social, Montse Pedrals, s’estudia el cas, de comú acord amb l’ajuntament i es posa en marxa el servei demanat.
El mateix tràmit segueixen les peticions de persones que volen ingressar en una residència. Tenim vàries residències contactades i en funció de les peticions i disponibilitats s’inscriuen en una o altra, sempre garantint un bon servei.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?