Friday, June 27, 2008

 
DOS NOUS CAMINS
La setmana vinent es posaran en marxa dues noves actuacions a la xarxa de camins rurals de Borredà.
El primer en actuar serà en el tram de Borredà del Camí de Riera de Merlès, entre el Cobert de Puigcercós i el trencant per anar cap a Danyans. En aquest cas és el Departament de Política Territorial i Obres Públiques per mitjà del Consell Comarcal del Berguedà qui paga la actuació.
Aquesta setmana l’empresa contractada pel Consell Comarcal va venir a fer l’acta de replanteig i la previsió és que comencin en els propers 5 o 6 dies, i tinguin acabada l’obra al cap de 15 dies.
I per l’any vinent està previst que es faci el tram de Les Llosses. Ja ens vàrem posar d’acord els dos ajuntaments per cadascun fer el seu tram. Comencem per Borredà i l’any que ve, s’arribarà fins a l’Hostalet. D’aquesta manera quedarà fet tot el recorregut del camí rural de la Riera de Merlès.
Cal dir també que per l’any vinent està previst refer l’asfaltat del tram entre el Cobert de Puigcercós i la Molina. Es un tram d’uns 6 kms, que ja té subvenció concedida del PUOSC i que el Consell Comarcal preveu adjudicar a principis de l’any que ve.
Per tant, aquest important camí que en molts aspectes fa funció de carretera, a finals de l’any que ve estarà totalment fet i renovat en tot el seu recorregut.
Una segona actuació en matèria de camins, serà el camí de Campalans. En aquest cas és el Departament d’Agricultura el que ha aprovat la subvenció i el que s’encarregarà de fer les obres. El projecte s’ha adjudicat a l’empresa Pasquina de Berga i està previst que es dugui a terme en els propers 15 dies.
Per tant, aquest any s’ha aconseguit un important avenç en el compliment del pla de millora de camins rurals que l’equip de govern va prometre en el seu programa electoral. I s’han demanat ja altres ajuts per altres camins de manera que la previsió és tenir-los tots arreglats abans d’acabar l’actual mandat.
I aquests ajuts venen tot i la retallada en inversions de la majoria de departaments de la Generalitat. A més tenen l’avantatge que l’ajuntament només ha de fer de supervisor i col.laborador d’altres administracions ( Consell Comarcal o DAR) i no hi hem d’aportar ni cinc cèntims.
Una altra obra que pertany a la Generalitat, però que no deixa de millorar les nostres comunicacions amb el Ripollès és el reasfaltat del tram que faltava de la C-26. En pocs dies les obres quedaran acabades i tindrem millors condicions de circulació.
I tal com es va manifestar en el darrer ple municipal ordinari, l’equip de govern continuarà mantenint els camins contemplats en la pla de prevenció d’incendis amb ajuts de la Diputació. Precisament aquesta setmana se’ns ha comunicat la concessió de 19.000 euros per aquest destí. En les properes setmanes es començaran les obres de manteniment, molt necessàries després dels aiguats del mes passat. Aquestes obres s’adjudiquen a l’empresa de Pere Busoms que té una llarga experiència en aquesta matèria i es contracten via ADF.
Joan Roma, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?