Tuesday, April 15, 2008

 
LA CLÍNICA I LA REPRESENTACIÓ POPULAR:
Estic seguint amb un enorme interès tot el debat a l’entorn de la democratització dels estatuts de la Clínica i el rebuig de CiU als arguments dels ajuntaments de Solsona i Sant Llorenç, precisament els més grans de la comarca. I, de nou CiU, posa les hectàrees per davant de les persones quan li convé als seus interessos.
Es un greu error en aquests moments, perquè a no gaire tardar els canvis s’hauran de fer, ni que sigui per exigència de la Generalitat que , al cap i a la fi, és qui paga bona part del funcionament del Centre Sanitari. Es ben difícil d’acceptar per part del govern que un organisme públic, vulgui continuar funcionant com anys enrere, sense tenir en compte els canvis polítics que s’han produït a la comarca. I si sumem els habitants de Solsona i Sant Llorenç comprovarem com son la immensa majoria de la comarca, i que el Consell estigui governat per CiU és únicament degut a una llei electoral dels governs Pujol, feta per multiplicar el pes polític dels petits municipis en detriment dels grans.
Però, com en tot, la lògica i la raó s’acabaran imposant. I sinó temps al temps. I és que també voldria recordar algun tic ben poc democràtic i transparent per part de la Clínica com quan va impedir la visita de la actual Consellera de Salut, Marina Geli, de visita a Solsona en tant que diputada al Parlament pel PSC. Era la primera vegada que se li impedia visitar un centre sanitari a Catalunya, i en cap altre lloc ni moment, un fet semblant s’ha repetit mai en el nostre país.
He de dir que malauradament aquell dia tenia una reunió en el Parlament i no vaig poder acompanyar-la, perquè ,puc jurar que haguéssim fet la visita, ni que fos acompanyats pels Mossos d’Esquadra.
Però, tornant al tema, a tot arreu es procura fer coincidir la representació de cada moment en els òrgans de govern de tots els organismes públics. Es pot comprovar aquesta afirmació en tots els hospitals, centres sanitaris, residències, etc, que tenim a les comarques veïnes de la del Solsonès. No s’entén aquesta por ni aquest tancament de files per part de CiU, a no ser que les paraules de transparència siguin només per quedar bé.
I la decisió no és intel•ligent perquè la falta de sintonia i la lògica desconfiança que hi haurà entre el centre i dos dels ajuntaments més importants, mai serà positiva. I en els temes més rellevants sempre s’ha de trobar consens i bona sintonia. Es la manera de sumar esforços i anar plegats en uns objectius positius per cada municipi en concret i per la comarca en general. Francament no entenc aquesta posició tancada i innegociable, però em semblaria lògica la reacció dels dos ajuntaments de demanar empara a la Generalitat i que aquesta administració exigís una apertura, en compliment de les posicions i propostes que es fan a tot el territori, en aquest sentit. I és que precisament a Solsona es va en direcció contrària al que estem fent en altres indrets, promogut per la pròpia Conselleria.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?