Tuesday, March 04, 2008

 
TRIAR ENTRE DUES OPCIONS.
Les eleccions generals tenen la virtut , o el defecte, segons com es miri de reduir les grans alternatives, a dues molt concretes. Que de les votacions del dia 9 surti un govern del PP o se’n reediti un altre del Partit Socialista. S’ha de triar entre el vermell i el blau. I son colors i programes ben diferents. Es més , clarament oposats.
Qui digui el contrari, li recomano que es llegeixi una publicació del partit socialista a Barcelona en que detalla, en vermell, les primeres decisions d’un reeditat govern Zapatero, i en blau el que faria un PP guanyador. Diametralment oposades, especialment en tot el que fa referència a temes socials, educatius, de llengua, de economia domèstica i general. I per descomptat, en tot el que es refereix a Catalunya.
Aquí ens hi juguem molt més que en altres indrets, perquè el pacte de l’Estatut, preveu importants millores en finançament, inversions de l’estat , i en ampliació de competències i serveis. Un govern del PP suposaria un cop mortal per aquest futur prometedor, a la vista de que han presentat recurs , en contra, i no el volen desplegar.
De fet, sobre el que ens juguem en aquestes eleccions, ha quedat clar amb mobilitzacions de la dreta més reaccionària, d’una part dels bisbes, i d’altres col•lectius utilitzats pel PP en contra del govern com alguna de les associacions de víctimes del terrorisme i altres. En fi, tot un model de com estar a la oposició amb ànims destructius i sense visió d’estat.
Però bé, ara arriba l’hora dels exàmens i cadascú podrà posar la nota que li sembli , votant a uns o altres. A Catalunya hi ha una major tria, però el vot útil, queda clar on està. Només hi ha dos presidents possibles: Zapatero o Rajoy. Dues maneres diferents de governar , i dues maneres d’entendre el paper de Catalunya dintre d’Espanya. Es ben poc creïble, algunes afirmacions de que un i altre, son ben semblants, quan la trajectòria d’un i de l’altre és radicalment diferent, i quan un ha ampliat les llibertats i l’altre s’ha dedicat a criticar-les i a prometre la seva anul•lació.
Està ja tot dit, i tot vist. Tres grans debats, han mostrat les diferències, en formes i continguts. El diumenge , decidim. Triarem entre el vermell i el blau, i Catalunya, és peça fonamental per decidir el president.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC

<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?