Friday, March 07, 2008

 
SOBTADA INTERPRETACIÓ SOBRE COLL DE PAL.
En el Berguedà Actual, apareix avui un escrit de Sergi Roca de Bagà, en resposta a un escrit anterior meu sobre les gestions de Coll de Pal. Sorprèn la interpretació donada al meu escrit perquè no diu res del que era el fonament de la meva intervenció: el fet de que l’aleshores Conseller de Política Territorial, Felip Puig i la Presidenta del Consell Comarcal, varen presentar com a fet l’inici de les obres de connexió entre l’estació de Coll de Pal i La Molina. Estem parlant d’uns 8 anys enrere, poc abans de les eleccions, i amb el repartiment de fulletons en que s’assegurava que el projecte seria realitat en pocs mesos.
La realitat era que no existia cap projecte executiu ni partida pressupostària a la Generalitat per realitzar aquestes obres i que tampoc s’havia negociat amb l’ajuntament d’ Alp ni amb la Diputació de Barcelona.
El Sr. Roca, ara critica que jo no parlés dels esforços realitzats per altres alcaldes i regidors i doni el principal protagonisme a l’actual Alcalde, Nicolàs Viso. Si vol, puc acceptar que tots els alcaldes i regidors varen fer-hi algunes aportacions, però uns més que altres, i sobretot l’actual. I abans que ell , el propi Alcalde, Ignasi Camps, en el període 83 – 87, va dur a terme intenses negociacions per aconseguir convertir la petita estació en una de més rellevància.
I és cert que tots han intervingut, en aquest apartat estic d’acord en admetre aportacions de tots els Consistoris , però el que criticava és l’ús totalment partidista i interessat de CiU, de donar per fet unes obres que mai es varen començar per falta dels elements més essencials com son: projecte executiu i finançament.
Per tant em refermo en que CiU en va parlar molt i va fer molt poc. Aquesta és la realitat, i que ha estat l’actual alcalde el que ha desencallat el tema, i ha aconseguit l’acord amb l’alcalde d’Alp i amb Generalitat i Diputació. I no solament amb aquestes institucions sinó que fins i tot de la Administració central. Precisament abans d’ahir, en reunió tinguda a Madrid, l’alcalde va acabar de lligar un important ajut del programa MINER per ajudar a finançar aquest projecte.
I això es la realitat i no altres històries que explica el Sr. Roca en el seu escrit d’avui. Si CiU creia en el projecte va tenir 23 anys per dur-lo a terme i sobretot el que no pot fer un govern seriós es venir a la comarca en període electoral i presentar com a segures unes inversions que no tenien la més mínima serietat. I no va ser l’únic projecte “venut” com a segur, tenim altres exemples de promeses que mai es varen fer realitat. I aquí podríem parlar de l’aeri a Queralt, o de millores en carreteres, o la famosa pista d’atletisme a Berga, etc. Etc.
En resum, em sorprèn el to de l’escrit del Sr. Roca i del seu contingut, perquè no replica el meu escrit sinó que explica unes altres versions i no entra en el que jo deia en el meu. Que era la presentació feta d’un projecte i d’unes inversions que mai es varen portar a terme, per part de CiU. I això és perfectament comprovable i verificable, tota la resta és literatura per quedar bé, però sense arguments sòlids. L’únic que puc acceptar son uns grans de sorra aportats per altres consistoris, anteriorment, però que només l’actual equip de govern ha sabut portar la iniciativa a bon port.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?