Tuesday, March 11, 2008

 
A PUNT PEL “ SORPASSO”.
Realment interessants son els resultats electorals a la comarca. Pels qui portem més de vint-i-cinc anys d’activitat política en aquests territoris ,veure com hem anat guanyant pes i representació a tot arreu, confirma l’aposta de que lenta, però inexorablement el PSC està a punt de donar el “sorpasso”. Es a dir, convertir-se en la primera força política, per davant de CiU.
I és que veníem de molt avall, i som conscients de les dificultats , en una comarca teòricament conservadora com el Solsonès, però que està deixant enrere, a la vista dels canvis produïts en les darreres eleccions municipals, i d’aquestes generals.
El PSC ha tret 1.743 vots, una xifra mai vista. A 800 de CiU, i molt per davant d’ERC i la resta de partits. Això vol dir que estem en la bona via i que el treball fet en el passat i la realitat del present ens portarà cap a resultats millors.
Tots sabem que les lectures polítiques d’uns resultats en eleccions generals son molt diferents d’altres conteses electorals. Però també tots sabem que quan les persones han votat per primera vegada el partit socialista, estan predisposats a tornar-no a fer en altres ocasions si les propostes del partit els semblen interessants. I en aquestes molts han votat per barrar el pas al PP, a nivell general, però sempre hi ha una part del vot en clau local.
Es una realitat ben fàcil de comprovar que quan en un municipi hi ha un grup de militants i simpatitzants, o tenim representació en el govern municipal, els resultats en la resta d’eleccions millora considerablement. Per tant, ambient global, però també influència local, en els resultats.
I ara caldrà veure les conseqüències dels resultats. Cada partit ha de fer valoració de la confiança obtinguda i veure perquè els ciutadans s’han expressat d’una determinada manera. També han de reflexionar si viuen en un món inventat, o en un de real. A la vista d’algunes campanyes, francament no sempre tocaven de peus a terra.
La gent, al cap i a la fi, premien la serietat i la constància. I alguns espectacles vistos en el Congrés de Diputats han estat lamentables, per ridículs o per exagerats. I als catalans ens agrada ben poc la vergonya pròpia o aliena.
El PSC s’ha convertit en peça clau pel futur govern d’Espanya i estic convençut de que hi haurà canvis substancials en el futur immediat, en les relacions entre Catalunya i el Govern Central. I alguns, en aquestes pàgines voldran continuar insistint en que la visió del PP o la del PSOE son similars respecte Catalunya, però res més fals, sobretot quan el pes dels socialistes catalans a Madrid serà molt més determinant del que era.
Conec per experiència pròpia la bona actuació del PSC en el conjunt d’Espanya, i l’impuls a polítiques més federalistes. Ara es veuran reforçades per uns magnífics resultats a tot el país, inclòs el Solsonès.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?