Tuesday, March 11, 2008

 
EXIT ESPLÈNDID.
Passades ja les eleccions, arriba l’hora de valorar resultats i fer previsions de futur. Tots sabem que cada elecció té una lectura diferent, però els resultats d’unes influencien d’altres. Només cal veure el mapa municipal de cada partit per constatar una millora de resultats en funció de la presència ,o no, de grup municipal en cada poble.
En el cas del Berguedà, és la primera vegada en la història que el PSC les guanya. Es a dir, fins ara no havia quedat mai en primer lloc, en cap de les eleccions celebrades. Pels qui portem 30 anys ja de presència i activitat política a la comarca, el 9 de març marca una fita històrica, fruit del treball ferm i constant de tot un conjunt de persones que han treballat per arribar fins aquí.
I els qui començàrem en aquells anys llunyans de finals dels 70 , apostant pel partit socialista, teníem clar que amb serietat i constància, veuríem recompensats els esforços amb una confiança majoritària dels berguedans i berguedanes. Ara ja la tenim.
Hem aconseguit superar els vuit mil vots, i deixar CiU enrere, per més de mil. Hem guanyat àmpliament a la capital, i en gairebé tots els municipis grans o mitjans. Ho podem veure amb un excel•lent resultat a Gironella, on governa un pacte CiU – ERC, o a Bagà, La Pobla de Lillet, Cercs, Guardiola, Olvan. O un creixement esplèndid a Avià, per parlar dels més grans. Però amb una victòria a Saldes, o magnífics resultats a gairebé la resta de municipis fins arribar als 31 que té la comarca.
I també un èxit esplèndid a Puig-reig, on per primera vegada a la història ha guanyat el PSC, superant CiU i multiplicant per deu els resultats obtinguts pel partit de l’alcalde.
Aquests resultats no es poden imputar només al vot útil i a la polarització de la campanya, suposen també una aposta per un partit seriós, capaç d’oferir propostes positives per Catalunya, però també pel Berguedà. No deixa de ser una realitat que sota el govern d’entesa , a la Generalitat, la comarca ha vist créixer les inversions i la atenció. I el partit més representatiu de l’entesa, és el PSC. Es lògic premiar aquesta actitud i aquesta dedicació.
I ara, toca gestionar la victòria. Que ningú s’equivoqui. El PSC té clar el seu paper a nivell català i a nivell espanyol. I n’ha sortit prou reforçat , com per tenir un major pes i poder de decisió en tots els grans temes, i podrà posar la seva visió federalista en tots els àmbits governamentals.
Cada partit ha de fer lectura i valoració dels resultats obtinguts a nivell general i a nivell comarcal. Qui s’equivoqui ho pagarà car en futures conteses electorals. Per la nostra part, sabem que cada elecció té la seva pròpia lectura, però hi ha un factor comú que les relliga i les facilita. Hem aconseguit a la comarca atreure nous votants socialistes, i convertir-nos en el primer partit. Conscients de la responsabilitat ,sabrem cuidar els vells i nous votants com perquè repeteixin en altres ocasions, i una manera essencial d’aconseguir-ho és el treball ferm i constant en tots els àmbits i ocasions.
La primera prova la tenim en la millora de resultats en tots els municipis governats per representants del partit socialista. I altres mostres les tenim en la representació en el Parlament. Som l’únic partit de la comarca amb representació a la Cambra catalana, i ara també som l’únic amb un representant de la Catalunya Central, a Madrid. Tot compta i tenim eines suficients com per consolidar uns resultats que han portat el PSC a guanyar clarament les eleccions del 9 de març, a Catalunya, però també al Berguedà.
Joan Roma i Cunill, Coordinador campanya PSC .





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?