Tuesday, March 11, 2008

 
ESPLÈNDIDS RESULTATS
Alguns hem hagut d’esperar 30 anys per veure uns resultats autènticament històrics pel que fa la federació XI del PSC. Es a dir, les comarques del Bages, Berguedà i Solsonès. En el meu cas particular, perquè durant molts anys he estat màxim responsable del partit en aquest territori, alhora que diputat al Parlament durant 16 anys. I tots confiàvem que la serietat i la constància tindrien l’agraïment dels nostres ciutadans. Ara ja la tenim.
Per primera vegada , la victòria a la comarca del Bages ha estat aclaparadora, amb una distància de deu mil vots, respecte de CiU, i amb resultats magnífics en bona part dels municipis de la comarca, on governem l’ajuntament i amb avenços notables en gairebé tots els altres pobles. Uns resultats somniats i esperats durant anys de treball i esforç i que compensen la dedicació tinguda per tants militants i simpatitzants.
I al Berguedà, hem assolit el primer lloc per primera vegada en la història. Hem superat els 8.000 vots, en una comarca difícil pel PSC. Es la primera victòria global i total en els trenta anys de democràcia. I és especialment contundent perquè ha suposat guanyar en pràcticament tots els municipis grans i mitjans. A la capital, Berga amb un resultat contundent, però amb victòries a Gironella, Bagà, La Pobla, Cercs, Guardiola, Olvan, i també a Puig-reig amb un resultat mai vist, a favor del PSC.
En el Solsonès, encara no hem donat el “sorpasso”, però el tenim ja a l’abast. Una fita mai assolida de ser la segona força política, a poca distància de CiU i superant tots els altres a molta distància. Realment el progrés realitzat en aquesta comarca en els darrers anys ha estat espectacular, sobretot quan pensem en els complicats i dolorosos inicis i la llarga travessia del desert, del partit socialista, assajant múltiples fórmules d’agrupaments de forces progressistes per fer front a la hegemonia convergent. Ara ja no solament caminem sols, sinó que hem avançat a la majoria.
En resum, els qui tenim responsabilitats diverses en aquest territori de la Catalunya Central podem estar més que satisfets de la feina feta, i dels resultats obtinguts. He llegit editorials, valoracions i escrits de periodistes, opinadors, i articulistes i ben pocs encerten els diagnòstics i accepten els resultats, amb objectivitat manifesta, s’entén.
Al cap i a la fi, la gent valora i premia la serietat i la constància. Es fàcil criticar, però menys proposar, presentar alternatives, tenir afany constructiu. I els ciutadans castiguen la desunió i la teatralitat forçada. Hem vist imatges a Madrid de diputats que actuaven simplement pels seus militants més convençuts, sense donar-se compte del ridícul i vergonya que feien passar a votants propis i companys aliens.
Es fàcil imputar resultats a la polarització quan s’ha estat incapaç de presentar propostes atractives o fer una bona feina a la oposició durant quatre anys. Els resultats electorals mai son resultat d’una campanya electoral sinó d’una trajectòria política. I els socialistes han comés molts errors, però s’han explicat i s’han acceptat. I la gent compren situacions complicades, alienes a la voluntat dels polítics. I les perdona si veuen compromís d’esmena i de millora. Ara es podrà comprovar el canvi de rumb en algunes de les actuacions polítiques no prou encertades.
I en aquesta nova etapa el PSC tindrà un protagonisme molt més fort , a nivell català i a nivell espanyol. Es un bon resultat, perquè ha demostrat ser l’eix del govern a Catalunya i podrà impulsar sensibilitats i decisions molt més plurals i federals en tots els òrgans del govern central.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?