Friday, March 07, 2008

 
ENS HO TEMÍEM
Al final els pitjors pronòstics s’han complert i ETA ha hagut d’intervenir , assassinant un ex – regidor, totalment desprotegit i fora ja de la activitat política directa. Una víctima fàcil per una banda fora de tota lògica i tota norma. Una víctima més que aportarà sofriment a la seva família i a la immensa família que som tots els militants socialistes, i a tota la gent de pau i ordre.
No deixa de ser la demostració de fins a quin punt han perdut el nord elegint una persona com aquesta. Ja ni tant sols s’atreveixen a córrer el més mínim risc, d’atacar persones que es puguin defensar.
Es una llàstima tenir encara les restes d’una banda com aquesta, en un país europeu, que mai acceptarà cap tipus de negociació ni pacte amb criminals, facin el mal que facin.
I és una llàstima perquè avui havia de ser un gran dia. El dia final de campanya, una campanya intensa i extensa que a la comarca del Berguedà ha suposat mobilitzar moltes persones i que enfoquem amb un clar optimisme. Mai havíem desplaçat més de 100 persones al Palau Sant Jordi. Ahir ho varem fer, i ens ho varem passar molt bé. I avui havíem d’assistir al darrer míting, a Gironella. Concretament a les 8 del vespre. Acte que hem hagut de suspendre en record del militant assassinat.
I davant aquest fet em venen a la memòria altres víctimes i altres circumstàncies, i els records dels mesos en que a Catalunya varem estar molt directament amenaçats per ETA- De fet ho estem sempre, però ara menys, que anys enrere. I en aquests moments hem de recordar la manera de viure els militants i càrrecs públics nostres a Euskadi. I no solament nostres sinó de qualsevol altre partit democràtic. Una vida plena de perills, d’amenaces, insults a ells i a les famílies. Ha de ser molt dur i un dia com avui, en que es mata , tots han de estar atents a que no els hi passi el mateix.
Però, precisament per demostrar que aquesta mort no ens farà canviar, hem de continuar en el lloc on estem. Res de covardia ni retirades. Reflexió i recolzament a les forces de seguretat perquè en el mínim de temps possible capturin els criminals i els portin davant la Justícia. Estem segurs que en ben poc temps els hi veurem.
I mentrestant serenitat i tristesa ,abans d’entrar en una jornada de reflexió, dura i llarga, recordant els centenars de persones que han trobat la mort de la manera més absurda i inútil pels seus assassins. Una vegada més no aconseguiran res més que provocar dolor i ràbia. I reforçar el convenciment de que els guanyarem ben aviat i de que hem de seguir treballant allà on estem.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?