Thursday, March 06, 2008

 
ELECCIO NOVA JUNTA DIRECTIVA – ADF SOBREPUNY

La Agrupació de Defensa Forestal “Sobrepuny” va celebrar Assemblea General aquest diumenge dia 2 a les 10 del matí , a l’ajuntament de Borredà. Entre d’altres temes importants figurava el de la elecció de la nova Junta Directiva pels propers anys.
L’ ADF Sobrepuny agrupa els municipis de Borredà, Vilada, Berga, Castell de l’Areny, La Nou de Berguedà i Sant Jaume de Frontanyà.
En aquesta Assemblea hi varen participar els representants dels 6 ajuntaments , i propietaris d’aquests municipis. Es varen repassar les actuacions en obres de l’any passat, i les peticions de cara aquest any 2008, especialment les subvencionades per la Diputació, i les adquisicions de material i manteniment, subvencionades per la Generalitat.
Aquest any s’estrenarà un nou remolc amb un dipòsit de 600 litres, destinat a cobrir les necessitats del municipi de La Nou de Berguedà, i es milloraran dues de les cubes d’aigua. També s’estrenaran les noves emissores portàtils per cada municipi agrupat.
També s’acordà celebrar la festa – trobada anual en el municipi de Vilada, el proper diumenge dia 6 d’abril. Aquesta trobada consisteix en un esmorzar per a tots els components de l’ ADF, més els convidats institucionals, i s’aprofita per presentar el material nou adquirit des de la darrera trobada.
I com ja és habitual en la Assemblea de principis d’any, es va repassar tot el material disponible , per tenir-lo a punt per un any que pot ser especialment complicat sinó plou aviat. En aquest sentit, es va acordar avançar tot el dispositiu de prevenció per després de Pasqua i estar tots preparats per qualsevol eventualitat.
Es va donar compte, igualment dels candidats presentats en la convocatòria per vigilants forestals de la Diputació de Barcelona. El conjunt dels 6 municipis ha rebut un total de 13 peticions que s’han tramés a Diputació perquè passin les proves corresponents.
Un dels punts més llargament debatuts fou el de solucionar el tema dels carnets de voluntaris, degut a la burocràcia que comporta i la dificultat de fer passar un examen mèdic a tots els candidats, i posteriorment fer els carnets. Fins ara, el nombre de carnets és molt baix, i s’acordà emprendre una nova campanya , amb exàmens mèdics adaptats als horaris de la gent treballadora, i així facilitar aquest tràmit, dintre de les properes setmanes. La previsió seria de disposar d’un mínim d’un centenar de voluntaris amb carnet abans de l’estiu.
Com a punt afegit, s’acordà donar recolzament a la petició feta per l’ajuntament de Berga i associacions de veïns, en el sentit de reclamar un increment de les dotacions de bombers a la comarca, per tal de poder fer front en millors condicions les urgències que puguin aparèixer. Igualment es va lamentar la destitució del Cap territorial dels Bombers a la Catalunya Central, Sr. Arola, per haver tingut amb ell una excel•lent relació, i una eficient gestió dels recursos humans i materials en tots aquests anys.
I el darrer punt de l’ordre del dia, fou el de la elecció de la nova Junta Directiva que ha de regir l’ ADF en els propers anys. Es va presentar una única proposta que fou aprovada per unanimitat, com s’ha fet sempre des de la creació l’any 87 de la ADF.
Com President , repeteix des dels inicis, Romuald Freixa de Borredà, voluntari , i ex-Regidor de l’ Ajuntament de Borredà que fou un dels fundadors de l’ ADF.
Com a Vice-President primer , Pere Farré, alcalde de Vilada, que substitueix Joan Roma, el qual ha exercit aquest càrrec en els darrers 15 anys.
Com a Vice-President segon, Eleuteri Adelantada, alcalde de La Nou. I com a Vice-President tercer, Jaume Vima, regidor de Berga. De vocal 1er, Ramon Vilalta, alcalde de Sant Jaume, vocal 2n. Pere Massana, alcalde de Castell, i vocal 3er,. Joan Roma, alcalde de Borredà. I , 6 altres vocals, un per cada municipi, en representació dels propietaris forestals. Això fa el conjunt de 13 persones, que conformen la Junta Directiva de l’ ADF Sobrepuny. I com a secretària – interventora, es va designar a Emma Badia de Vilada, en substitució de Katia Gartmann de Borredà, a la qual s’agraí la feina feta.
Aquesta nova Junta s’ha posat a treballar de forma immediata, per preparar la campanya d’aquest any, i completar el dispositiu material i humà.
Per la Junta sortint: Joan Roma, ex-Vice president primer.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?