Monday, January 28, 2008

 
COLL DE PAL, ARA SÍ
Amb la llicència d’obres, concedida per l’ajuntament de Bagà, per la instal•lació de canons de neu, s’oficialitza l’inici del projecte de connexió entre aquesta estació d’esquí i la de La Molina. Un projecte que tindrà una gran repercussió econòmica, turística i social , en primer lloc per l’àmbit de l’ Alt Berguedà, però finalment per tota la comarca.
I ha estat un part difícil i molt ,molt llarg. Ple de promeses incomplertes i de situacions complicades. I sobretot d’usos electoralistes per part de CiU, tant a nivell municipal com nacional.
Encara recordem, la presentació feta d’un suposat projecte de connexió entre Coll de Pal i La Molina, acompanyat d’un fulletó , per part de l’aleshores Conseller de Política Territorial , Felip Puig i de la Presidenta del Consell Comarcal, Montserrat Ribera, uns 8 anys enrere, en que es prometia l’immediat inici de les obres, sense projecte executiu, sense haver-ne parlat i acordat amb l’alcalde d’ Alp i sense haver resolt ni pactat la solució al camí d’accés, amb la Diputació de Barcelona, etc, etc.
Ara, les coses es fan amb rigorositat i seny. Sense soroll , però amb eficàcia, tant per part de l’ajuntament de Bagà, presidit per l’alcalde Nicolàs Viso, com per part de la Generalitat, de la mà de FGC. I tenint en compte tots els sectors implicats, sigui l’ajuntament d’ Alp, sigui la Diputació de Barcelona, a part dels promotors directes del projecte.
I l’aspiració de Bagà ha arribat a bon port. Existeix projecte executiu, existeix finançament econòmic i voluntat política per tirar endavant la totalitat del projecte dissenyat. Un projecte complexa per la situació de l’estació d’esquí, i molt especialment per l’accés berguedà, i per la situació d’un aparcament en una cota de les més elevades de Catalunya. Tot plegat ha comportat estudis, planificacions i resolucions adients que ara veurem plasmades sobre el terreny. Tot va bé si acaba bé, i el projecte està ben encarrilat i ben finançat. Per tant, felicitats a totes les parts i que comenci a ser una realitat el més aviat possible.
Joan Roma i Cunill, Conseller de la Fed. XI del PSC.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?