Monday, December 24, 2007

 
FRACÀS TOTAL DE LA QUERELLA DE CIU CONTRA L’ALCALDE DE BORREDÀ – JOAN ROMA
Fa prop de 3 anys que el Grup Municipal de CiU, format per Joan Pons Tubau i Joan Pallach Yeste, amb la participació essencial de la tercera de la llista, i posteriorment Regidora per dimissió del cap de Llista( Joan Pons) Mercè Rota Serra, es va presentar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, una querella en contra de l’ Alcalde de Borredà, Joan Roma i Cunill, en la qual se l’acusava de 8 suposades irregularitats, il•legalitats i delictes.
La presentació davant del TSJC venia donada per la condició de Diputat al Parlament pel PSC, en aquelles dates, la qual cosa obligava a actuar davant aquest alt tribunal.
Davant aquestes acusacions, detall de les quals, s’acompanya en el document adjunt, l’Alcalde va recollir tota la informació i documentació adient per demostrar que totes i cadascuna de les acusacions eren FALSES. I algunes d’elles amb fonamentacions totalment tretes de la realitat o modificades sensiblement per fer-les mínimament creïbles.
L’Alcalde va comparèixer davant del Magistrat del Tribunal Superior, Guillem Vidal i va refutar totes i cadascuna de les acusacions, i va aportar documentació probatòria del correcte i honest funcionament de l’ajuntament.
No podem dir el mateix dels representants de CiU que varen voler donar credibilitat a les seves denúncies amb arguments totalment fora de context, i de fonamentació documental.
El resultat fou contundent, i un any enrere el tribunal VA DESESTIMAR TOTES I CADASCUNA DE LES ACUSACIONS FETES. CiU va presentar recurs de reforma contra la decisió del tribunal, que també fou DESESTIMAT. I finalment es va presentar recurs d’apel•lació , ja no per totes les imputacions que s’havien fet, sinó simplement per un parell de temes que també varem demostrar que eren falsos.
Ara, en data 20 de desembre, la Audiència Provincial de Barcelona, mitjançant la Secció Sèptima DESESTIMA definitivament el recurs d’apel•lació i dicta que en cap cas va haver-hi cap comportament il•legal, il•legítim ni delictiu i tanca un tema que mai hagués hagut d’arribar als tribunals.
Aquesta va ser una maniobra indigna, pròpia d’un partit perdedor que va creure que podia guanyar en els tribunals el que havia perdut a les urnes, i amb participació d’un parell de regidors del poble, impulsats per una tercera membre de la candidatura , però tots ells assessorats pel partit a Barcelona i amb el vist i plau de dos dels principals dirigents nacionals de Convergència.
Creien poder fonamentar irregularitats , en base a suposicions i acusacions falses. Al final tot se sap , tot es prova, i la justícia ha posat les coses en el seu lloc.
He encarregat al despatx jurídic que ha portat la meva defensa, l’estudi de actuacions contra els impulsors de la querella , els dos signants i la tercera participant, que tot i no signar va ser la principal impulsora de la querella, per poder reclamar danys i perjudicis per una actuació indigna, impròpia de persones que entenguin la política com un servei al poble i que no entenien que la dinàmica govern – oposició no ha de passar pels tribunals sense una base fonamentada.
Lamento l’ ús d’aquesta estratègia per part de Convergència i espero no es torni a fer servir mai més.
Joan Roma i Cunill, Alcalde – President Ajuntament de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?