Thursday, December 20, 2007

 
APROVAT EL PRESSUPOST MÉS ELEVAT DE LA HISTÒRIA DE BORREDÀ

En el Ple Ordinari celebrat ahir a la nit, es va aprovar amb els vots a favor de l’ Equip de Govern del PSC i de CiU, i la abstenció de la IB-CUP-EPM, un pressupost per un import de 3.377.879 euros, el més elevat de la història del poble i molt per damunt del de l’any passsat.
En la presentació i posterior debat l’ Equip de Govern va deixar clar que era un pressupost ambiciós i que permetia complir els principals compromisos electorals del PSC.
De fet el capítol d’inversions ja demostra el gran nombre d’actuacions previstes per l’any vinent amb un total de 1.616.400 euros. En aquest capítol hi figura la construcció d’un nou dipòsit d’aigua de 1.000 m3 , la instal.lació de dos dosificacdors de clor, la finalització del pas del sistema analògic al digital de la TV, la perforació d’un nou pou d’aigua i la seva connexió al dipòsit general, la millora del nucli urbà de El Pont de la Sorra, i l’obra més important en moltíssims anys: la 1a. Fase de la Renovació del Casc Antic, ella sola amb un pressupost de 1.150.000 euros.
Aquestes obres es pensen dur a terme mitjançant importants subvencions provinents del PUOSC i de Xarxa Barcelona, a més de l’ ACA i el Departament d’ Agricultura. Es una mostra més del grau d’aprofitament de totes les convocatòries de subvencions a les quals concorra l’ajuntament de Borredà des de sempre.
I una altra partida important del pressupost és la execució de la Urbanització de Cal Gall, per un import de 1.133.000 euros, que permetrà posar 21 parcel.les a la venda i facilitar el creixement per la zona nord del casc urbà.
Tot plegat suposa un important impuls a la continuïtat en les inversions en infraestructures, equipaments i serveis del municipi. La dinàmica dels darrers anys ha estat de fer un bon nombre d’obres molt necessàries i ara es tracta d’acabar-les i completar-les . I iniciar un gran projecte de renovació de tot el Casc Antic que s’allargarà entre 6 i 7 anys. L’any vinent es farà la primera fase, la més important , i a continuació vindran la segona i tercera fases, fins deixar tot el Casc Antic, renovat en matèria de serveis, i de pavimentació. Es preveu el soterrament de totes les línies aèries i la col.locació de dobla xarxa de clavagueram, entre altres millores.
En definitiva, l’alcalde va mostrar la satisfacció per un pressupost ambiciós, però realista, i confiat en que els altres administracions ajudaran per fer-lo realitat.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?