Friday, November 23, 2007

 
REUNIÓ I VISITA AL CAMÍ RURAL DE LA RIERA DE MERLÈS – TRAM BORREDÀ – LES LLOSSES.
Aquest matí de divendres ens hem reunit a l’ajuntament de les Llosses , els Presidents dels Consells Comarcals del Ripollès ( Enric Pérez) i del Berguedà ( Montserrat Ribera), els alcaldes de Les Llosses ( David Serrat) i Borredà ( Joan Roma) , juntament amb els gerents dels CC , Raül Morales ( Ripollès) i Berguedà (Carme Casas).
La reunió tenia per objectiu parlar de la proposta dels dos alcaldes de poder acabar el camí rural de la riera de Merlès, en el darrer tram que queda per fer, el tram que va des del Cobert de Puigcercós ( Borredà) fins l’Hostalet ( Les Llosses). Es un tram de 3 km. , 2 pertanyents a Les Llosses i 1 a Borredà.
Feta la reunió, tots plegats han anat a mirar sobre el terreny l’esmentat camí per constatar les obres que s’hi haurien de dur a terme per deixar-lo en condicions adequades de transitabilitat.
Tots els presents han vist amb gran interès l’obra i la previsió és que pugui ser una realitat dintre dels propers mesos. El primer tram , corresponent a Borredà, és previsible que es pugui dur a terme la primavera vinent. HI ha un pressupost de 30.000 euros, presentat al Consell Comarcal i pendent de rebre el vist i plau del Departament de Política Territorial i Obres Públiques, en el marc de les subvencions al Pla Comarcal de Muntanya del Berguedà.
Si l’ajut és atorgat, les obres podrien començar el proper mes de març o abril. El projecte consisteix en arreglar l’actual traçat, fer una cuneta americana, per recollida d’aigües , un bon compactat del terreny i un doble reg asfàltic. Així quedaria de manera similar a la resta del camí rural asfaltat de la Riera de Merlès , que fou projectat i executat ara fa 17 anys.
Els representants de la comarca veïna del Ripollès, han vist amb gran interès aquesta actuació i la necessitat de dur-la a terme, puix que relligaria millor les dues comarques i deixaríem una via en bones condicions.
La inversió a fer en aquesta part del tram és més important que en el de Borredà, perquè és més llarg, però també perquè hi ha un parell de punts més complicats que cal actuar-hi per garantir la seguretat i evitar noves esllavissades en un punt concret.
En resum, la visita els dos alcaldes l’hem considerada molt positiva perquè hem pogut parlar-ne amb els dos consells comarcals i perquè s’ha anat a veure sobre el terreny de manera que s’ha pogut constatar l’estat actual del camí i el cost que pot tenir les dues actuacions. Previsiblement, doncs, podrem tenir el tram de Borredà fet a meitats de l’any vinent, i el tram de Les Llosses, previsiblement a meitats de 2009. Així es farà realitat una vella reivindicació i necessitat dels dos municipis i de les dues comarques, perquè aquesta és una via molt transitada.
Borredà, 23 de novembre de 2007. Joan Roma i Cunill, Alcalde de Borredà.





<< Home

This page is powered by Blogger. Isn't yours?